Länsi-Suomi: Rauma kielsi päiväkodeilta sämpylöiden leipomisen ylijäämäpuurosta - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Länsi-Suomi: Rauma kielsi päiväkodeilta sämpylöiden leipomisen ylijäämäpuurosta

Pienimuotoista leipomistoimintaa on harrastettu muutamassa pienessä päiväkotiyksikössä.
Jaana Kankaanpää
Leipomiskielto astui voimaan tällä viikolla.

Satakuntalainen Rauman kaupunki on kieltänyt sämpylöiden leipomisen esimerkiksi aamupalalta ylijääneestä puurosta. Asiasta kertoo paikallinen Länsi-Suomi -lehti.

Lehden mukaan pienimuotoista leipomistoimintaa on tähän mennessä harrastettu muutamassa pienessä päiväkotiyksikössä.

Leipomiskielto astui voimaan tällä viikolla.

Länsi-Suomen haastattelema Rauman kaupungin ruokapalvelun tuotantopäällikkö Eija Väinölä kertoo, että ratkaisussa kyse on yhdenmukaistamisesta. Kaikissa kaupungin päiväkodeissa tulee hänen mukaansa olla lähtökohtaisesti tarjoilla samantyyppistä ruokaa.

Keskiviikkona Rauman kaupunki tiedotti peruneensa uuden käytännön. Ylijäämäpuuroa saa sittenkin käyttää sämpylätaikina raaka-aineena.

Lue myös: Evira kumosi maanantaina Rauman kaupungin perustelun elintarvikelain mukaisesta toiminnasta - kaurapuuron uudelleenkäyttöä ei ole tarve kieltää

Länsi-Suomi: Sämpylöiden leipomiselle stoppi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yllättikö runsas kesäkurpitsasato? Poimi tästä vinkit käyttöön

Hyönteisruoka on muotia, voiko riisihäröisistä hiutaleista siis keittää puuron pienellä lisävalkuaisella? Asiantuntija vastaa

Pilaantuneita juustoja ja laittomasti teurastettuja lihaa – ruokaa väärentävät rikolliset käyttävä hyväkseen koronan sotkemia markkinoita

Suomalaisille ruisviskeille menestystä alkoholijuomien MM-kisoissa