Ruoka

Atrian osin omistama Kaivon Liha käyttää tuotteissaan pääosin ulkomaista lihaa

Ruoka 26.04.2018

Kaivon Lihan toimitusjohtaja perustelee tuontia raaka-aineen riittävän ja tasaisen saatavuuden turvaamisella.


Kaivon Liha Kaunismaa Oy
Kaivon Lihalla on vahva asema erityisesti hampurilaispihvien ja kebab-tuotteiden valmistajana.

Atrian osakkuusyhtiö Kaivon Liha käyttää tuotteissaan pääosin ulkomaista lihaa. Atria omistaa Kaivon Lihan osakkeista 70 prosenttia.

Kaivon Lihalla on vahva asema etenkin hampurilaispihvien ja kebab-tuotteiden valmistajana. Sen asiakkaita ovat lähinnä pikaruokaketjut ja Food Service -asiakkaat.

Kaivon Liha Kaunismaa Oy:n toimitusjohtaja Juha Kaunismaa kertoo, että yhtiön tuotteissaan käyttämästä lihasta alle puolet on kotimaista.

Ulkomainen luomuliha tulee Saksasta ja muu ulkomainen liha Tanskasta.

Ulkomaista lihaa käytetään toimitusjohtajan mukaan määrätyissä kaupan omien merkkien tuotteissa sekä myös muissa kuin Hyvää Suomesta -merkityissä tuotteissa. Tämän tarkemmin hän ei avaa sitä, missä tuotteissa käytetään ulkomaista lihaa.

Yhtiö käyttää tuotteissaan Kaunismaan mukaan ulkomaista lihaa raaka-aineen riittävän ja tasaisen saatavuuden turvaamiseksi.

MT kertoi maanantaina painetussa lehdessä, että Atria Suomi ei tuo lihaa Suomeen. Yhtiö välittää teollisuus­asiakkailleenkin yhtiön tiedottajan Marja Latvatalon mukaan vain suomalaista lihaa.

HK Scan Finlandin Suomessa käyttämä liha on 98-prosenttisesti kotimaista, kertoo puolestaan yhtiön viestintäjohtaja Marja Siltala. Syynä tähän on ammattikeittiöasiakkaiden palveleminen tasaisesti ympäri vuoden.

EDIT: Otsikkoa muutettu 26.4. klo 7.12: Otsikko antoi aiemmin virheellisen kuvan siitä, että Atria omistaisi Kaivon Lihan kokonaan.

Lue lisää:

Lähes 40 vuoden työ palkittiin – Kaivon Lihan myynti toi omistajille miljoonatilin

Atria ostaa enemmistön Kaivon Lihasta - liikevaihto kasvaa 40 miljoonalla

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT