Ruoka

Satakunnan Kansa: Lähiruokarinki Reko Pori lopettaa: "Asiakkaita ei ole riittävästi"

Reko Pori aloitti toimintansa vuonna 2014 Satakunnankadun K-kaupan parkkipaikalla.
PAsi Leino
Mikko Välttilä myi kananmunia Turun Reko -lähiruokarenkaassa vuonna 2016.

Facebookissa toiminut ja lähes 10 000 ihmisen seuraama lähiruokarinki Reko Pori lopettaa toimintansa.

Ryhmän ylläpitäjiin kuulunut Kirsi Lesch toteaa Satakunnan Kansassa, että toiminta on kuihtunut niin pieneksi, ettei ringin ylläpitämiselle ole perusteita. Rinki jatkaa kuitenkin toimintaansa vielä toukokuun loppuun saakka.

"Valitettavasti asiakkaita ei ole riittävästi. Nykytilassa emme koe jakojen jatkamista kannattavaksi kenellekään."

Reko Pori aloitti toimintansa vuonna 2014 Satakunnankadun K-kaupan parkkipaikalla. Rinki kasvoi nopeasti koko Suomen suurimmaksi, mutta jakaantui myöhemmin kahtia myyntitavoista syntyneiden erimielisyyksien vuoksi.

Reko-lähiruokarenkaita (Rejäl konsumtion – reilua kuluttamista) on perustettu yli sata ympäri Suomea. Jäseniä on yli 150 000.

Reko Porissa nähdään, että jakaantuminen on hankaloittanut toimintaa, vaikka jaot ovatkin porrastetusti.

Satakunnan Kansan artikkelin mukaan myöskään tuottajat eivät ole kiinnostuneet uudesta jakopäivästä tai -paikasta.

Rinnakkaisryhmä Rehdin kaupan Reko Pori jatkaa edelleen toimintaansa torstaisin alkuperäisellä paikalla Satakunnankadun varressa kampuksen alueella.

Siellä jako toimii torstaisin kello 18.30–19.

MT: Porin Reko hajoaa kahtia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti