Ruoka

KSML: Päättäjät haluavat lähiruokaa kunnan keittiöihin – ongelmana vähäinen paikallisten elintarvikkeiden tarjonta

Keskisuomalaiset virkamiehet haluaisivat painottaa elintarvikehankinnoissa nykyistä enemmän laatua ja paikallisuutta hinnan sijaan, kertoo Keskisuomalainen
Pekka Fali
Keski-Suomessa hinnan painoarvo kilpailutuksissa on keskimäärin 75 prosenttia.

Keskisuomalaisten kuntien keittiöissä halutaan tarjota paikallista ruokaa. Kuntien päättäjien mukaan sitä ei ole riittävästi tarjolla, vaikka maakunnassa yli 4 000 ihmistä työskentelee ruoka-alalla. Keskisuomalainen kertoi asiasta tiistaina.

Kyselytutkimuksen mukaan Keski-Suomen keittiöiden tilanne on kuitenkin muuta maata parempi gmo-vapaan sekä luomuruuan huomioimisessa. Raaka-

Keski-Suomessa 71 prosenttia kunnista ilmoittaa huomioivansa gmo-vapauden ja 64 prosenttia luomutuotteet strategioissaan. Koko Suomen osalta vastaavat luvut ovat 59 ja 28 prosenttia, keskisuomalainen kertoo Aula Researchin tekemästä ja Valion tilaamasta tutkimuksesta.

Poliittiset päättäjät haluaisivat painottaa hankinnoissa selvästi nykyistä vähemmän hintaa ja enemmän elintarvikkeiden laatua sekä paikallisuutta. Keski-Suomessa hinnan painoarvo kilpailutuksissa on keskimäärin 75 prosenttia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menestysreseptin etsintä alkaa televisiossa: kuusi yrittäjää kilpailee, kenen tuote pääsee kaupan hyllylle

Foodwestin tekemiseen tulee uusi mittakaava: ruokayrityksiä auttavan asiantuntijapajan tilat nelinkertaistuvat

Maistuuko sinullekin pulla? Et ole yksin – suomalainen syö kahvileipää kolmesti viikossa

Puu sysää muovia syrjään ruokapakkauksissa