Ruoka

Missä luuraavat vuoden paras luomuyritys ja -tuote? – osallistu ja ehdota, sarjoja riittää

Tarjolla on jälleen roppakaupalla luomuun liittyviä kilpailuja niin maatiloille, elintarvikejalostajille kuin ravintoloille.
Petteri Kivimäki
Vuoden 2017 luomuyritys oli Vertin tila Mikkelissä. Heikki Mustalampi kasvattaa vaimonsa kanssa muun muassa herefordeja.

Luomuliitto seuloo jälleen vuoden parhaita luomuja. Vuoden luomutuote -kilpailu on tarkoitettu elintarviketuottajille ja Luomu SM -kilpailu ammattikeittiöille. Lisäksi etsitään vuoden luomuyrittäjää.

Parhaan luomu-uutuuden valitsee raati, joka arvioi muun muassa makua sekä pakkauksen ulkonäköä ja kierrätettävyyttä. Uutuus pitää valmistaa Suomessa ja sen raaka-aineiden pitää pääasiassa olla kotimaisia. Uutuuskisaajan on pitänyt tulla markkinoille 30.6.2017 jälkeen.

Ravintoloille tarjotaan mahdollisuus kilpailla SM-tittelistä osoittaen käyttävänsä eniten luomua. Parhaus mitataan kiloissa. Luomuliiton mukaan nyt etsitään erityisesti sellaisia toimijoita, jotka ovat lisänneet luomun käyttöä eniten edelliseen vuoteen verrattuna.

Edellä mainittujen kilpailujen voittajat julkistetaan 18.10. Helsingissä järjestettävässä Luomuelintarvikepäivässä.

Luomuliiton hallitus valitsee vuoden luomuyrityksen saamiensa ehdotusten pohjalta. Voittaja voi olla maatila, elintarvikejalostaja tai elintarvikkeita myyvä yritys.Vuoden luomuyritys julkistetaan Luomupäivien yhteydessä 15. – 16.11 Porissa.

Lisää tietoa luomukilpailuista Luomuliiton nettisivuilla.

Lue myös:

Vuoden luomuyritys Vertin tila nivoo emolehmät ja erikoiskasvit tasapainoiseksi kokonaisuudeksi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti

Arvaatko mikä on valittu vuoden 2020 vihannekseksi? Suomalaiset rakastavat sen raikasta makua ja rapsakkaa suutuntumaa