Ruoka

Atrian voitokkaat pihvit olivat lypsykarjarotuisesta naudasta

Juuri samaa maailman parasta pihviä ei ole Suomessa kauppojen hyllyillä saatavissa.
Jaana Kankaanpää
Ayrshire-naudan liha pärjäsi loistavasti kansainvälisessä pihvikilpailussa.

Atrian naudanlihat pärjäsivät erinomaisesti kansainvälisessä Word Steak Challenge 2018 -kilpailussa Lontoossa tällä viikolla.

Vaikka kisa oli tasaväkinen, maailman parhaan pihvin titteli meni Atrian viestintäpäällikön Hanne Kortesojan mukaan ylivoimaisesti Atrian toimittamalle suomalaiselle lihalle. Kisaan osallistui Atrian tanskalainen yhteistyökumppani JN Meat International, jolle yhtiö toimittaa kaksi kertaa viikossa suomalaista naudanlihaa.

Kaikissa voitokkaissa sarjoissa Atrian toimittama suomalaisliha oli Kortesojan mukaan lypsykarjarotuisen ayrshirenaudan lihaa. Se siis peittosi lihantuotantoon jalostetut rodut.

Valitettavasti kisan voittanutta maailman parasta pihviä ei ole Suomessa kauppojen hyllyillä saatavana – ainakaan toistaiseksi. Menestyksessä oli mukana nimittäin myös tanskalaista lihankäsittelyn osaamista.

"Toimitamme JN Meat Internationalille lihan karkealeikattuna palana. He ovat mureuttaneet sitä ja leikanneet sitä omalla tavallaan", Kortesoja kertoo.

Lue myös:

Atrian pihvi valittiin maailman parhaaksi: "Käytännössä tyhjensimme palkintopöydän"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa

Syötkö kananmunan päivässä? Tuoreen tutkimuksen mukaan se tai runsas kolesterolin saanti ei lisää riskiäsi aivoinfarktiin

Potilasjärjestöt: Pitkäaikaissairaat eivät usein saa ravitsemusohjausta

Lapsen allergia mullistaa koko perheen ruokailun – joskus on pakko laittaa turvallisuus terveellisyyden edelle