Ruoka

Söin täällä: Raudun kalastuspaikka ja perunan kypsyysaste riittävän lähellä

Ruoka 02.09.2018

Hotelliravintola yllätti kaurismäkeläisyydellään.


Ilkka Hemmilä
Annoksen esillepano edusti läjämallia.

Jos lähiruokaa halutaan korostaa, eikö sen voisi tehdä kunnolla?

Tämä tulee mieleen Hotelli Sodankylän ravintolassa, jossa tarjotaan rautua voissa paistettuna. Ruuan toimittaja on merkitty – kotimainen yritys – mutta mistä itse rautu tulee?

Kun tarjoilijankin mukaan kala on kotoisin "jostain läheltä", kyllähän lähiruokataika vähän kärsii.

Pääasia tosin on, että Lapissa kalastettu rautu tarjoaa mukavaa vaihtelua ravintoloiden kalaruokiin, joita hallitsee liian usein norjalainen kirjolohi.

Myös muu kokemus on ristiriitainen. Yrttiperunat tarjoillaan al dente, nippa nappa kypsymisen rajalla. Onneksi sen minkä potut häviävät kypsyydessä, ne voittavat mausteissa.

Vaikka pari asiaa sakkaa, loppuvaikutelma on miellyttävä. Yksityiskohtien viimeistelemättömyys sopii takavuosien hotelliravintolaan, jonka miljöö on kuin ehtaa Kaurismäki-elokuvaa: vähän jäykkää mutta hyvällä mielellä tehtyä.

Hotelli Sodankylä. Unarintie 15, 99600 Sodankylä.