Ruoka

Malmgårdin Panimon olut kiilasi ykköseksi kansainvälisessä kilpailussa

Viime vuonna maailman parhaan vahvan Porterin tittelin voitti Guinness.
Markku Vuorikari
Mallasohraa.

Itä-Uudellamaalla toimivan Malmgårdin Panimon X-Porter on valittu maailman parhaaksi vahvaksi Porteriksi arvostetussa World Beer Awards -kilpailussa. Viime vuonna maailman parhaan vahvan Porterin tittelin voitti Guinness, joka on yksi maailman menestyneimmistä olutmerkeistä.

World Beer Awards kerää vuosittain maailman parhaimmat valmistajat kisaamaan parhaiden oluiden titteleistä eri oluttyyleissä. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 490 panimoa 50 maasta. Kilpailussa oli mukana kaikkiaan 2 300 olutta. Malmgårdin Panimon X-Porter oli ainoa palkittu suomalaisolut.

Malmgård X-Porter 7,0% valittiin voittajaksi sarjassa Stout & Porter, maailman paras vahva Porter.

Malmgårdin Panimon panimomestari ja perustajiin kuuluva Tuomas Markkula on ylpeä kansainvälisestä kilpailumenestyksestä.

"Tämä on suuri kunnianosoitus tekemäämme pitkäjänteistä työtä kohtaan. Varsinkin kun syrjäytimme Guinnessin maailman parhaan vahvan Porterin asemasta. Tämä antaa vahvistusta näkemyksellemme, että pienet ja paikalliset panimot pystyvät laadullisesti kilpailemaan globaaleja panimojättejä vastaan, sanoo Malmgårdin Panimon panimomestari ja perustajiin kuuluva Tuomas Markkula.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menestysreseptin etsintä alkaa televisiossa: kuusi yrittäjää kilpailee, kenen tuote pääsee kaupan hyllylle

Foodwestin tekemiseen tulee uusi mittakaava: ruokayrityksiä auttavan asiantuntijapajan tilat nelinkertaistuvat

Maistuuko sinullekin pulla? Et ole yksin – suomalainen syö kahvileipää kolmesti viikossa

Puu sysää muovia syrjään ruokapakkauksissa