Ruoka

Tehtävänä loihtia lounas 150 hengelle viidessä tunnissa – Fazerin kokkijoukkue kisaa marraskuussa maailmanmestaruudesta

"Menestyksen avain on ajatella asioita vähän pitemmälle. Kaiken pitäisi näyttää siltä kuin sen olisi tehnyt sata kertaa", joukkueenjohtaja Karri Käki summaa.
ANDREAS THOMASSON
"Pahinta, mitä kilpailussa voisi tapahtua, olisi että joku ruoka palaisi pohjaan tai putoaisi lattialle", sanoo joukkueen kapteeni Mika Pesonen (keskellä).

Culinary World Cup on neljän vuoden välein järjestettävä maailmanmestaruuskisa, jossa Suomi kilpailee sekä catering- että illallissarjassa. Tänä vuonna kilpaillaan Luwemburgissa.

Catering-sarjassa on mukana ennätysmäärä joukkueita, joista karsinnan jälkeen pääsi kisaamaan viisitoista, Suomi mukaan lukien.

Fazer Culinary Teamilla on taskussaan kaksi vuotta sitten Erfurtissa pidetyistä kokkiolympialaisista kultamitali, joten paineita maailmanmestaruuden voittamiseen on.

Teemana on tällä kertaa ruokahävikin vähentäminen ja tehtävänä valmistaa viidessä tunnissa runsas lounas 150 hengelle.

Raaka-aineet kilpailuruokiin viedään Suomesta. Joukkueen kapteeni Mika Pesonen kertookin, että kaikkien tavaroiden ja raaka-aineiden pakkaaminen on iso työ. Kilpailupäivänä joukkue herää puoli kolmelta aamulla, ja seitsemään mennessä tavarat on oltava paikoillaan ja kokkaus saa alkaa. Lounas tarjoillaan kello 12.

Kilpailuaterialla tarjoillaan muun muassa broileria, johon on käytetty koko kana. Kastike on keitetty rangoista ja lisäkkeenä tarjotaan mänty-spelttipolentaa. Vihannessalaattien kastikkeisiin on puristettu mehut hedelmien kodista ja kurkun sisuksista. Öljyt on maustettu yrtinvarsilla.

"Kaikki pyritään käyttämään mahdollisimman tarkkaan", Pesonen kertoo.

Suomen kokkimaajoukkue kilpailee samojen kisojen illallissarjassa. Tänä vuonna on käymässä samoin kuin kävi olympialaissa: molempien maiden kilpailusuoritukset osuvat samaan päivään.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen McDonald´s luopui häkkikananmunista: "Luopuminen on meille eettinen valinta”

Pihvin alkuperää ei pian tarvitse kysyä ravintolassa erikseen – Ensi viikosta alkaen se on ilmoitettava

Biojätteestäsi löytyy aarre: Käytetyt kahvinporot voivat korvata palmuöljyn

Snellman lähtee mukaan ravintolabisnekseen – Uusi paniniravintola aukeaa Tampereelle

Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!