Ruoka

Suomen kokkimaajoukkue MTK:n kimppaan Berliinin Grune Wochelle

Suomi lähtee Berliiniin teemalla teemalla ”Grüße aus der Wildnis – Greetings from the Wild" eli terveisiä luonnosta.
MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi ja Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine valmistautuvat esittelemään suomalaista ruokaa Saksassa.

Tammikuussa pidettävät Grüne Woche -messut ovat maailman suurimmat kuluttajille suunnatut ruokamessut ja Suomi on ensimmäistä kertaa messujen partnerimaa.

Messuvieraat pääsevät tutustumaan suomalaisiin makuihin kokkimaajoukkueen huippuammattilaisten valmistamina koko messujen ajan. Messuvieraiden lisäksi kokkimaajoukkue hoitaa Grüne Wochen edustustarjoilut sekä 3 500 henkilön avajaisbuffetin.

Bryggeri Helsinki in Berlin ravintoloitsija Pekka Kääriäinen vastaa messuravintolan ruoka- ja juomapuolen toteutuksesta yhteistyössä kokkimaajoukkueen kanssa.

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä yhteistyöstä, sillä maajoukkueen tehtävänä on edistää Suomi-kuvaa ja tietoutta raaka-aineistamme kansainvälisillä kilpailuareenoilla. Messuyhteistyö tukee tätä loistavasti", kertoo toiminnanjohtaja Tapio Laine Suomen kokkimaajoukkueesta.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila onnittelee kokkimaajoukkuetta erinomaisesta työstä ja saavutuksista suomalaisen ruokakulttuurin edistämisessä.

"Yhteistyö on meille tärkeä, sillä ruoka-alamme näkyvyys ja ruokavienti auttavat maatalouttamme kannattavaan kasvuun. Suomessa kestävät tuotantotavat ja arktiset olosuhteet voidaan nostaa vahvuuksiksi. Tässä on meille ainutlaatuinen kilpailuetu, joka kokkimaajoukkueyhteistyön kautta saadaan messuilla esiin mielenkiintoisella ruuan ja juoman sekä matkailun yhdistävällä tavalla”, toteaa Marttila.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaipaatko ideoita juhannusaterialle? MT:n ruokatoimittaja kokosi ohjeet viiteen varmaan kesäherkkuun

Veljekset innostuivat sipsien tekemistä niin paljon, että tuovat kotiin muovipussilla perunankuoria

Suomalainen Jymy-jäätelö myyntiin 330 marketissa Saksassa ja Itävallassa

Grillaatko nuotiolla? Olet huipputrendikäs – luolamiesgrillaus on tämän vuoden juttu