Ruoka

Suomen suurin hotelliketju luopuu häkkikananmunista: "Luonnollinen askel kohti kestävää matkailua"

Kaikissa ketjun hotelleissa häkkikananmunista luovutaan vuoteen 2022 mennessä.
Scandic Hotels
Kaikista häkkikanojen munia sisältävistä tuotteista Scandic aikoo luopua Norjan hotellejaan lukuun ottamatta vuoteen 2020 mennessä.

Suomen suurin hotelliketju Scandic lopettaa vähitellen häkkikanaloissa tuotettujen munien käytön kaikissa hotelleissaan. Hotelliketju tarjoaa vuosittain lähes 13 miljoonaa munaa, joista suurin osa on jo nyt vapaakanaloiden munia.

Kaikista häkkikanojen munia sisältävistä tuotteista Scandic aikoo luopua Norjan hotellejaan lukuun ottamatta vuoteen 2020 mennessä. Norjassa häkkikananmunien käyttö loppuu vuoteen 2022 mennessä.

"Häkkikananmunien käytöstä luopuminen on luonnollinen askel kohti kestävämpää matkailua ja osa kestävän kehityksen käytäntöjämme. Huomioimme päätöksissämme aina luontoystävällisyyden ja eläinten hyvinvoinnin", Scandic Hotelsin kestävän kehityksen johtaja AnnSofie Lanner sanoo tiedotteessa.

Scandic toteaa tiedotteessaan, että se kehittää jatkuvasti kestävän kehityksen konseptejaan hotelleissaan ympäri Pohjois-Eurooppaa. Häkkikanaloiden munista luopuminen sen mukaan on osa tätä kehitystä. Muita viimeaikaisia aloitteita ovat olleet kertakäyttömuovien, ruokahävikin ja vedenkulutuksen vähentäminen. Scandic tarjoaa hotelliaamiaisellaan myös vegaanisia tuotteita ja luomuvaihtoehtoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menestysreseptin etsintä alkaa televisiossa: kuusi yrittäjää kilpailee, kenen tuote pääsee kaupan hyllylle

Foodwestin tekemiseen tulee uusi mittakaava: ruokayrityksiä auttavan asiantuntijapajan tilat nelinkertaistuvat

Maistuuko sinullekin pulla? Et ole yksin – suomalainen syö kahvileipää kolmesti viikossa

Puu sysää muovia syrjään ruokapakkauksissa