Ruoka

Söin täällä: Navetan hämyssä tarjoillaan herkullista lounasta, marjamehua ja kuusenkerkkäolutta

Haapalan navetta on sisältä tunnelmallinen paljaine hirsiseinineen. Tilan historia on näyttävästi esillä tänä kesänä avatussa ravintolassa.
Laura Kuivalahti
Eripariset kukkalautaset luovat herttaista mummolatunnelmaa.

Joihinkin ruokapaikkoihin ihastuu totaalisesti jo heti porstuassa. Vältimme Sotkamossa Vuokatin ketjuruokapaikat ja suuntasimme lounaalle tänä kesänä avattuun Haapalaan. Vanhan maatilan pihapiirissä tarjotaan niin ruokaa, majoitusta kuin juhlapalveluita. Oma panimokin on perustettu ravintolan yhteyteen.

Vanha navetta loistaa ulkopuolella alkuperäisessä asussaan, kun taas sisällä tummat hirret luovat hämyistä tunnelmaa.

Salaattipöydän yläpuolelle on ripustettu menneiden polvien saamia maataloustunnustuksia ja tilan pitkä historia on muutenkin läsnä.

Kylmäsavulohipasta tarjoillaan eriparisilta lautasilta. Pasta on herkullista, mutta seuralaiseni maistelemasta kuusenkerkkäoluesta ei löydy metsäistä sivumakua.

Keittolounaana tarjolla on minttuista hernekeittoa, mutta se jää kokeilematta.

Lounaaseen kuuluu myös jälkiruoka, tällä kertaa kirsikkarahka. Palanpainikkeena nautin talon vanhalla reseptillä valmistettua marjamehua.

Kaikin puolin herttainen ruokapaikka saa toivomaan, että kaikkialla suhtauduttaisiin yksinkertaiseenkin lounaskokemukseen yhtä suurella arvostuksella ja rakkaudella.

Haapalantie 3, 88600 Sotkamo. www.haapalabnb.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menestysreseptin etsintä alkaa televisiossa: kuusi yrittäjää kilpailee, kenen tuote pääsee kaupan hyllylle

Foodwestin tekemiseen tulee uusi mittakaava: ruokayrityksiä auttavan asiantuntijapajan tilat nelinkertaistuvat

Maistuuko sinullekin pulla? Et ole yksin – suomalainen syö kahvileipää kolmesti viikossa

Puu sysää muovia syrjään ruokapakkauksissa