Ruoka

Suomalainen nuukailee lomalla ruokaillessaan, mutta suosii paikallista ruokaa

Lomamatkalle lähtevä suomalainen valitsee kohteen usein tarjolla olevan ruuan perusteella.
Eija Mansikkamäki
Suomalaiset ostavat muita kansainvälisiä matkailijoita useammin ruokaa katukojuista. Kuvassa koju Shanghaista.

Keskimääräinen kansainvälinen matkustaja haluaa lomalla syödä tuttua ruokaa ja suuntaa usein hotelliin aterioimaan. Ulkomailla reissaava suomalainen sen sijaan suuntaa paikalliseen ravintolaan tai katukojun tarjoilujen ääreen.

Suomalaisista alle puolet valitsee hotellin ravintolan tai heille tuttua ruokaa tarjoavan ruokapaikan, kun taas kansainvälisessä vertailussa keskimäärin näin tekee lähes kaksi kolmesta”, momondon Pohjoismaiden PR-päällikkö Kalimaya Krabbe kertoo.

Suomalaisten kukkaron nyörit ovat lomalla kuitenkin tiukemmassa kuin muiden maiden matkailijoilla. Ruuasta ei haluta lomalla maksaa enemmän kuin kotona, ilmenee lento- ja hotellihakukone momondo.fi.:in kansainvälisessä tutkimuksessa koskien matkailijoiden ruokamieltymyksiä.

Yli 60 prosenttia suomalaisista päättää matkakohteensa osin siellä tarjolla olevan ruuan perusteella.

Suomalainen harhailee muita useammin kadulla sopivaa ruokapaikkaa etsien. Vain kolmannes hyödyntää netissä olevia suosituksia lähialueen ravintoloista. Lisäksi suomalaiset ovat muita kansainvälisiä matkailijoita haluttomampi kysymään ruokapaikkasuosituksia paikallisilta tai hotellin henkilökunnalta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko toivoton nuotion sytyttäjä? Asiantuntija kertoo 8 vinkkiä, joiden avulla liekki roihahtaa

Efsa: Eurooppalaiset pitävät turvallisuutta yhtenä tärkeimpänä kriteerinä ruokaostoksilla – eniten huolta aiheuttavat antibiootit ja torjunta-aineet

Muurinpohjalla paistuvat letut ja lämpimät leivät

Lääkärin palsta: Energiajuomilla sydän- ja verenpainevaikutuksia