Ruoka

HK Scan tarjosi S-ryhmälle kotimaista broilerileikkelettä

Ruoka 15.09.2018

HK Scan jätti tarjouksen suomalaista broilerinlihaa sisältävästä leikkeleestä perjantaina.


Juha Sinisalo
HK Scan on tarjoutunut valmistamaan S-ryhmälle broilerileikkelettä suomalaisesta lihasta. Arkistokuva HK Scanin Rauman-tehtaalta.

Brasilialaisesta broilerinlihasta tehdyt leikkeleet suomalaiskaupoissa ovat herättäneet harmitusta. Asia nousi esille alkuviikosta, kun Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Hanna Hamina ihmetteli Rainbow-leikkeleen lihan alkuperää Twitterissä.

S-ryhmän kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu kommentoi Haminalle, että broilerileikkeleelle on haettu tekijää suomalaisesta teollisuudesta, mutta yhtään tarjousta ei ole saatu.

HK Scanin Suomen markkina-alueesta vastaava johtaja Kati Rajala kertoi lauantaina MT:lle, että yhtiö on eilen perjantaina jättänyt S-ryhmälle tarjouksen suomalaisesta broilerinlihasta valmistetusta leikkeleestä.

"Vielä ei ole tietoa, miten tarjoukseen on reagoitu", Rajala sanoi.

Rajalan mukaan normaalisti tuotteista tulee virallinen tarjouspyyntö, jossa kauppa määrittelee raaka-aineen, lihapitoisuuden ja muut ominaisuudet.

"Nyt olemme olleet itse proaktiivisia."

Lue myös:

S-ryhmän broilerileikkeleet ihmetyttävät: Liha skandaaleissa rypevästä Brasiliasta – "Onhan se kiva kyykyttää suomalaista elintarvikeketjua"

Keskokin käyttää kyseenalaista brasilialaista lihaa Pirkka-leikkeleissään, vettä vielä enemmän kuin S-ryhmän tuotteessa

Miksi kaupat ottavat brasilialaista lihaa myyntiin ongelmista huolimatta? Vain Lidl sanoo sen suoraan: "Hinta nousee kotimaisella raaka-aineella"

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT