Ruoka

HK Scan lähtee valloittamaan Ruotsia Kariniemen tuotteilla – pääsivät maan suurimman vähittäisketjun valikoimiin

Euroopan ulkopuolelta tuodut broilerituotteet ovat edelleen ruotsalaiskuluttajien lautasilla merkittävässä roolissa.
Pasi Leino
Ruotsiin vietävien tuotteiden siipikarjanliha on peräisin HK Scanin noin 80 sopimustilalta, jotka sijaitsevat pääosin Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Tuotteet valmistetaan Rauman yksikössä.

Elintarvikeyhtiö HK Scan on käynnistänyt suomalaisten broilerituotteiden viennin Ruotsiin. Tuotteita myydään kuluttajille alkuvaiheessa suurimman vähittäisketjun, ICA:n, myymälöissä Karinäs-tuotemerkillä.

”Ruotsalaiskuluttajat ovat vaativia ruoan laadun ja alkuperän suhteen. Odotuksemme ovat korkealla ja vastaanotto kuluttajilta on ollut rohkaisevaa”, HK Scanin Ruotsin markkina-alueesta vastaava johtaja Sofia Hyleén Toresson toteaa tiedotteessa.

Ruotsiin vietävien tuotteiden siipikarjanliha on peräisin HK Scanin noin 80 sopimustilalta, jotka sijaitsevat pääosin Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Tuotteet valmistetaan Rauman yksikössä.

HK Scanin kategorioista ja konsepteista vastaava johtaja Heli Arantola huomauttaa, että pakasteena Euroopan ulkopuolelta tuodut broilerituotteet ovat edelleen ruotsalaiskuluttajien lautasilla merkittävässä roolissa.

"Viennin aloittaminen on vahva osoitus uudistetun strategiamme toimivuudesta ja siitä, että saamme merkittäviä liiketoimintahyötyjä toimimalla yhtenä HK Scan -tiiminä yli maarajojen”, Arantola kommentoi.

Ruotsissa kulutetusta broilerinlihasta vain noin 60 prosenttia on kotimaassa tuotettua, kun Suomessa vastaava luku on noin 80 prosenttia.

HK Scan on määritellyt strategiseksi tavoitteekseen kasvattaa liiketoimintaansa siipikarjanlihakategoriassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Venäläisten suosima kauppakeskus Zsar ei luota edes suomalaiseen ruokaan

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Haluaisitko perustaa oman viinatehtaan? Virkamies kertoo, mitä se vaatii

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa