Ruoka

Munansyönnissä Suomi jää hännille, vaikka kulutus nousi viime vuonna neljä prosenttia

Ruoka 12.10.2018

Suomalainen syö keskimäärin munan joka toinen päivä, kun japanilainen vetelee munan lähes joka päivä.


Jani Kautto
Tänään perjantaina vietetään kansainvälistä kananmunapäivää.

Mene munalla töihin, mainostettiin takavuosina, kunnes muna sai päälleen kolesterolileiman ja munien syöntiä pyrittiin rajoittamaan.

Sittemmin munat on päästetty pannasta eikä rajoituksia niiden syönnille ole. Se on hyvä, sillä kananmunaa täydellisempää proteiinilähdettä saa hakea. Munasta puuttuvat vain C-vitamiini ja kuitu.

Vaikka muna on helppokäyttöinen elintarvike, sen käyttöä ovat vauhdittaneet myös erilaiset munajalosteet, kuten nestemäiset valkuaiset, smoothiet ja juomat.

Laitilalainen Munax on jalostanut munia viisitoista vuotta ja koko sen ajan munien kulutus on kasvanut.

"Uusien tuotteiden kautta olemme nyt pystyneet hyödyntämään kaikki meillä kulkevien kananmunien kaikki osat täydellisesti", iloitsee Munaxin toimitusjohtaja Janne Torikka.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT