Ruoka

Tutkimus: Maailmassa tuotetaan ravitsemussuosituksiin nähden liian vähän hedelmiä ja vihanneksia

Jos kaikkien maailman ihmisten ruokavaliosta puolet olisi hedelmiä ja vihanneksia, niitä ei riittäisi kaikille.
Hanna Linnove
Tutkijat havaitsivat, että nykyisin maailmassa tuotetaan liikaa jyviä, rasvoja ja sokereita. Sen sijaan hedelmiä ja vihanneksia tuotetaan ravitsemussuosituksiin nähden liian vähän.

Nykyinen maataloustuotanto ei riitä kattamaan kulutusta, jos kaikki maailman ihmiset haluaisivat syödä ravitsemussuositusten mukaisen määrän hedelmiä ja vihanneksia. Tämä ilmenee kanadalaisen Guelphin yliopiston tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkijat havaitsivat, että nykyisin maailmassa tuotetaan liikaa viljaa, rasvoja ja sokereita. Sen sijaan hedelmiä ja vihanneksia tuotetaan ravitsemussuosituksiin nähden liian vähän.

Tutkimuksessaan tutkijat vertaisivat nykyistä maataloustuotteiden tuotantoa ravitsemussuosituksiin. Ravitsemussuositusten pohjana oli ajatus siitä, että puolet ravinnostamme koostuisi hedelmistä ja vihanneksista, 25 prosenttia kokojyvästä ja loput proteiinista, rasvasta sekä maitotuotteista.

Tutkimus When too much isn’t enough: Does current food production meet global nutritional needs? on julkaistu Plos One -tiedejulkaisussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elovena-tytön kansallispuvun vaihtuminen tavalliseen mekkoon tyrmistyttää: "Kohta on jäljellä enää stringit ja treenitoppi"

Speltti-Kaipainen uskoo, että aidolle suomalaiselle tuotteelle on Saksassa tilaa – Sunspeltin kolme tuotetta pääsi Edeka-kauppaketjun listoille

Suomi näytillä nyt naapurimaiden kanssa Berliinin Grüne Wochella – villin luonnon teemalla mennään taas

Suomen Saksan suurlähettiläs: Nyt jos koskaan Suomen kannattaa panostaa ruokavientiin