Tutkimus: Maailmassa tuotetaan ravitsemussuosituksiin nähden liian vähän hedelmiä ja vihanneksia - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Tutkimus: Maailmassa tuotetaan ravitsemussuosituksiin nähden liian vähän hedelmiä ja vihanneksia

Jos kaikkien maailman ihmisten ruokavaliosta puolet olisi hedelmiä ja vihanneksia, niitä ei riittäisi kaikille.
Hanna Linnove
Tutkijat havaitsivat, että nykyisin maailmassa tuotetaan liikaa jyviä, rasvoja ja sokereita. Sen sijaan hedelmiä ja vihanneksia tuotetaan ravitsemussuosituksiin nähden liian vähän.

Nykyinen maataloustuotanto ei riitä kattamaan kulutusta, jos kaikki maailman ihmiset haluaisivat syödä ravitsemussuositusten mukaisen määrän hedelmiä ja vihanneksia. Tämä ilmenee kanadalaisen Guelphin yliopiston tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkijat havaitsivat, että nykyisin maailmassa tuotetaan liikaa viljaa, rasvoja ja sokereita. Sen sijaan hedelmiä ja vihanneksia tuotetaan ravitsemussuosituksiin nähden liian vähän.

Tutkimuksessaan tutkijat vertaisivat nykyistä maataloustuotteiden tuotantoa ravitsemussuosituksiin. Ravitsemussuositusten pohjana oli ajatus siitä, että puolet ravinnostamme koostuisi hedelmistä ja vihanneksista, 25 prosenttia kokojyvästä ja loput proteiinista, rasvasta sekä maitotuotteista.

Tutkimus When too much isn’t enough: Does current food production meet global nutritional needs? on julkaistu Plos One -tiedejulkaisussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hyönteisruoka on muotia, voiko riisihäröisistä hiutaleista siis keittää puuron pienellä lisävalkuaisella? Asiantuntija vastaa

Pilaantuneita juustoja ja laittomasti teurastettuja lihaa – ruokaa väärentävät rikolliset käyttävä hyväkseen koronan sotkemia markkinoita

Suomalaisille ruisviskeille menestystä alkoholijuomien MM-kisoissa

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan