Ruoka

Maistaisitko tätä herkkua? Pian kaupan pakastealtaasta saattaa löytyä tattijäätelöä

Ruoka 08.11.2018

Uusi jäätelö on kunnianosoitus Suomen metsille.


Suomen Jäätelö
Kerttu Sauk pakkaa tattijäätelöä Suomen Jäätelön tehtaalla.

Kaupan pakastealtaasta saattaa pian löytyä tattijäätelöä. Suomen Jäätelö tuo nimittäin markkinoille supisuomalaisella tatilla maustetun jäätelön.

Jäätelöräätäliksi itseään tituleeraava Petri Laukontaus kertoo Suomen Jäätelön tiedotteessa, että tattijäätelön idea syntyi, kun asiakas halusi maanläheistä jäätelöä.

”Tämän jäätelön yhtenä raaka-aineena on aika, jota kuluu muihin jäätelöihimme verrattuna paljon enemmän, niin käsityövaltainen on tämä herkku. Lisäksi tarvitaan tietysti makeaa ja proteiinipitoista suomenkarjan maitoa sekä runsaasti itse ruskistettua karamellia”, Laukontaus kommentoi.

Erityisesti Keski-Euroopassa jäätelöissä luonnonmukaisuus on vahva trendi. Tattijäätelö onkin Suomen Jäätelön mukaan siten ajan hermolla paitsi Suomessa myös Euroopassa.

"Mikä on puhtaampaa kuin Suomen metsät, marjat, sienet ja yrtit?", tiedotteessa kysytään.

Laukontauksen mukaan tattijäätelö yrityksen kunnianosoitus Suomen metsille. Jäätelöön tulevat tatit on tulevat Pohjois-Karjalasta ja niitä on 70 grammaa litrassa jäätelöä.

Tattijäätelöitä on testattu syksyn aikana useissa isoissa tilaisuuksissa. Ensimmäisenä tattijäätelöä maisteltiin Kauppakeskus Redin avajaisissa Helsingissä. Viime viikonloppuna puolestaan noin tuhat ruoka-alan jälleenmyyjää herkutteli tattijäätelöllä.

Kuluvalla viikolla tattijäätelö menee myyntiin Keskon jakeluportaaseen, josta se on kauppiaiden tilattavissa paikallisiin Supermarketteihin ja K-kauppoihin.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT