Ruoka

Söin täällä: Noutopöytä täyttää vatsan

Ruoka 10.11.2018

Hyvinkääläinen Obelix-ravintola pyrkii vähentämään ruuan hävikkiä. Ravintolan salaatit olivat maistuvia ja tuoreen oloisia.


Pirjo Loiskekoski
Hyvinkääläisessä Obelix-ravintolassa oli tarjolla runsas salaattipöytä.

Hyvinkäällä sijaitsevan Obelix-ravintolan salaattipöytä on runsas. Siinä on yleensä kasvisten lisäksi pastaa tai perunapohjaista salaattia, lihaa tai kalaa sisältävää lisuketta sekä kananmunia.

Salaattipöydän antimet yhdessä päivän keiton ja jälkiruokakahvin kanssa täyttävät hyvin keski-­ikäisen toimistotyötä tekevän vatsan.

Keräsin lautaselle ceasar-, tomaatti-sipuli- ja sienisalaattia, raasteita ja munan. Torstain tapaan keittona oli hernekeitto. Sen syöjä sai jälkiruuaksi lettuja hillon kera.

Salaatit olivat maistuvia ja tuoreen oloisia. Hernekeitto vaati lisukkeikseen sipulisilppua ja sinappia, ilman niitä maku oli mitäänsanomaton. Lettujen kera tullut hilloannos oli liian suuri, osa jäi lautaselle vastoin ravintolan tavoitetta.

Ravintola pyrkii vähentämään ruuan hävikkiä. Noutopöydän äärellä vedotaan asiakkaaseen: "Otathan vain sen verran kuin jaksat syödä."

Alla on kannustavia aihetunnisteita: santsata saa aina, hävikki kuriin ja ympäristötalkoot.

Ravintolapäällikkö Anni Tsutsunen kertoo, että hävikki noutopöydästä on vähentynyt sen jälkeen, kun kyltti tuli. Palautetta ei juuri ole tullut.

Ravintola Obelix, Kankurinkatu 4–6, Hyvinkää

www.obelix.fi

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT