Kiertotalousravintola Ultima pokkasi Vuoden keittiöteko -palkinnon - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Kiertotalousravintola Ultima pokkasi Vuoden keittiöteko -palkinnon

Yleisöäänestyksen voittajaksi kohosi järvenpääläinen Gastro Bar Sesonki.
Tommi Tuominen (vas.) ja Henri Alén pokkasivat palkinnon tänä vuonna perustamalleen ravintolalle.

“On tärkeää, että kuluttajat kuulevat ja puhuvat uudenlaisista mahdollisuuksista kestävän kehityksen turvaamiseksi. Haluamme Ultimassa kokeilla ja antaa konkreettisia esimerkkejä siitä, mikä tulevaisuudessa voisi ehkä toimia. Vuoden Keittiöteko toivottavasti kannustaa muitakin alan toimijoita yhä rohkeampiin kokeiluihin paremman tulevaisuuden puolesta”, iloitsee Ultiman Henri Alén.

Tuomariston valitsema ravintola Ultima kokeilee modernia kiertotaloutta hyperlokaalilla viljelyllä ravintolan sisällä. Alénin ja Tommi Tuomisen intohimona on kokeilla, millaisia ruokanautintoja voi jalostaa uusimman ruokatietämyksen ja -tekniikan avulla ympäristöä rasittamatta.

Toukokuussa avatussa ravintolassa on hydroponinen kasvihuonejärjestelmä, kahvinpuruissa kasvava sieniviljelmä, aeroponisesti kasvatettua perunaa sekä biodesignlampuissa kasvavia saunasirkkoja.

Tuomaristo kiitti Ultimaa rohkeudesta ja kyvystä ajatella ja toteuttaa perinteisiä asioita uudella tavalla. Lisäksi tuomaristo kiinnitti huomiota tieteen ja teknologian hyödyntämiseen gastronomiassa, kokeiltujen ratkaisujen monistamisen mahdollisuuteen sekä kestävämmän ruokailun edistämiseen.

Yleisöäänestyksen ylivoimaisella äänimäärällä voittanut Gastro Bar Sesonki jakaa palkinnon K-Citymarket Järvenpään kanssa. Järvenpään Citymarketiin sijoittuvan ravintolan keittiössä käytettävät raaka-aineet ostetaan joka päivä viereisestä kaupasta.

“Gastro Bar Sesonki yhdessä K-Citymarket Järvenpään kanssa on tuonut Suomeen maailmalta tunnetun grocerant-ilmiön. Toimintamalli on helposti monistettavissa”, kannustaa tuomariston puheenjohtaja Peter Fredman.

“Ajatus on tarjota asiakkaille hyvää sesonginmukaista ruokaa kohtuuhinnalla. Tiimiytyminen Järvenpään K-Citymarketin kanssa mahdollisti tämän meille. Emme tarvitse ravintolassa valtavia kylmälaitteita ruuan säilytykseen. Minimoimme myös ruokahävikin”, kertoo Sesongin ravintoloitsija Matti Jämsen.

Vuoden Keittiöteko palkinnot jaettiin Ateria18-tapahtumassa Helsingissä tänään torstaina. Kilpailuun ilmoitettiin yli 50 ehdokasta. Kilpailun järjesti kolmannen kerran Fredman Group.

Voittaja saa neljän hengen matkan työyhteisölleen tammikuussa 2019 pidettävään Bocuse d’Or -kilpailuun Lyoniin.

Yleisön suosikki saa valita Fredmanin ammattikeittiöiden työvälineitä 500 eurolla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atria osti valmisruokia valmistavan Domretorin

Kuusi finalistia kisaa vuoden elintarvikealan Tähtiteko-palkinnosta

Jugurtti on korona-ajan voittaja – kotona napsitaan nyt maidosta tehtyjä välipaloja

PTT: Korona nosti ruuan hintaa EU:ssa, Suomessa ei vastaavaa piikkiä