Pohjalainen: Suurin kiinnostus hyönteisruokia kohtaan lopahti, liian eksoottisia suurelle osalle suomalaisia - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Pohjalainen: Suurin kiinnostus hyönteisruokia kohtaan lopahti, liian eksoottisia suurelle osalle suomalaisia

Kuluttajien suhtautuminen hyönteistuotteisiin on hyvin kaksijakoista.
Laura Kuivalahti
Tässä annoksessa on käytetty jauhomatoja.

Suurin uteliaisuus hyönteisruokia kohtaan on jo hiipunut Suomessa, Pohjalainen (2.1.) kertoo. Kaupat ovat supistaneet hyönteistuotevalikoimaansa huomattavasti.

"Meillä on ollut parhaimmillaan toistakymmentä hyönteistuotetta valikoimissamme, tällä hetkellä enää vain muutamia", S-ryhmän valikoimajohtaja Katja Tapio kertoo lehdelle.

K-kaupoista eri hyönteisruokia löytyy satunnaisesti.

Kuluttajien suhtautuminen hyönteisruokiin vaikuttaa olevan hyvin kaksijakoista: toiset suhtautuvat uteliaasti, toiset hyvin kielteisesti. Iso osa väestöstä kokee hyönteiset liian eksoottisina.

Hyönteistuotteet laillistettiin elintarvikkeina viime vuonna. Luonnontuotekauppa Ruohonjuuressa niiden menekki oli suurempi ennen laillistamista, kun niitä myytiin "keittiösomisteina", Pohjalainen kertoo.

Suurten kauppaketjujen otettua tuotteet valikoimiinsa myynti väheni.

" Isoilla kaupoilla oli ehkä liian isot odotukset, ne ehkä odottivat hyönteisruuan räjäyttävän potin. Mielestäni nyt ollaan hyvällä matkalla, mutta se etenee pikkuhiljaa", Ruohonjuuren markkinointipäällikkö Johanna Koskinen arvioi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt

Särkikalan heikko saanti, alihankkijan konkurssi ja pakkausongelmat veivät lahnajauhelihan kaupoista – sinnikäs yrittäjä selätti ongelmat ja tuote tekee paluun

Finnwatchin tutkija vapautettiin syytteistä Thaimaan korkeimmassa oikeudessa – syytteet liittyivät ananasmehun vastuulliseen tuotantoon