Ruoka

Saarioinen tutki: Keittojen syöminen lisääntynyt parissa vuodessa, lähes jokainen suomalainen syö niitä ainakin joskus

Naisten keittosuosikit ovat pinaattikeitto, kalakeitto ja kasvissosekeitto. Miehillä suosituin keitto on kalakeitto ja toisella sijalla lihakeitto ja kolmantena hernekeitto.
Jaana Kankaanpää
Kalakeitto on monen suomalaisen suosikkikeitto.

Valmisruuistaan tunnetun Saarioisten teettämän tutkimuksen mukaan keittojen syöminen on kasvanut selkeästi parin viime vuoden aikana. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 99 prosenttia ilmoittaa syövänsä keittoja ainakin joskus, ja yli kolme miljoonaa suomalaista syö niitä vähintään kerran viikossa.

Tärkeimmät syyt valita keittoateria ovat hyvä maku, helppous, terveellisyys ja edullisuus.

Keittoja syödään monipuolisesti, mutta klassikkokeitot ovat silti edelleen suosituimpia. Naisten keittosuosikit ovat pinaattikeitto, kalakeitto ja kasvissosekeitto. Miehillä suosituin keitto on kalakeitto ja toisella sijalla lihakeitto ja kolmantena hernekeitto.

”Keitot ovat oivia ruokia, jotka maistuvat kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Ne ovat useimmiten muita ruokia kevyempiä vaihtoehtoja, jotka kuitenkin pitävät nälän kurissa. Useat keitot sisältävät paljon kasviksia, joita moni syö liian vähän", Saarioisen syömisen muutoksen johtaja Mirja Lonka sanoo tiedotteessa.

Saarioisten keittotutkimus toteutettiin viime vuoden marraskuussa. Siihen vastasi yli tuhat suomalaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia

Luovan yrittäjän keittiössä valmistuu rohkeita kokeiluja

Söin täällä: Kelpoa kotiruokaa Susihukkasessa

Tuotekehittäjä uskoo: Härkis-tuotteista on nähty vasta alku