Ruoka

Suosittu bloggaaja: On järjetöntä, että ravintoloihin tuodaan broileria Thaimaasta

Natalia Salmela toivoo muovikeskustelun nousevan tänä vuonna uudelle tasolle. Esimerkiksi kurkun muovikääre pidentää käyttöiän nelinkertaiseksi.
Sanne Katainen
Natalia Salmela toivoo kouluihin ruokaopetusta ennen 7. luokkaa. "Miten voit arvostaa, mitä lautasella on, jos et ole nähnyt, kuinka paljon vaivaa se vaatii?"

Ammattibloggaaja, Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela ostaa aina kotimaista lihaa.

"On järjetöntä, että kaupoissa myydään kotimaista broileria, mutta tosi moneen ravintolaan sitä tuodaan pakastettuna Thaimaasta. Minusta kotimaisen lihan pitäisi olla lähtökohta ravintoloissa", Salmela sanoo.

Jos ruokaa ostaessa tarjolla on kaksi vaihtoehtoa, hän valitsee suomalaisen. "Kotimainen ruoka on takuuvarmaa, tietää mitä saa."

"Ruuan hinta ei ole kynnyskysymys, on kiva panostaa hyviin kotimaisiin raaka-aineisiin."

Salmelan blogi White Trash Disease on yksi Suomen kaupallisesti menestyneimmistä blogeista. Viime vuonna sitä luki 400 000 eri käyttäjää kaksi miljoonaa kertaa. Reseptit ovat blogin suosituinta sisältöä.

Salmela on myös ruokakirjailija. Satokausikalenterin toimitusjohtajana hän aloitti viime vuoden kesäkuussa.

Miltä näyttää ruokavuosi 2019?

Salmela toivoo, että ekologisuudesta puhuttaisiin muutenkin kuin kasvisruuan kautta. Millaista on ekologinen liha, pitääkö tuotantoa muuttaa?

Salmela toivoo myös muovikeskustelun nousevan uudelle tasolle.

"Kaikki muovi ei ole pahasta. Esimerkiksi kurkun muovikääre pidentää kurkun käyttöiän nelinkertaiseksi. Yksi leipäviipale vastaa roskiin heitettynä muovipussia. Ruokahävikki on aina pahempi kuin pakkaus."

Lue myös tilaajille tarkoitettu Plus-juttu:

Äiti voiteli leivätkin valmiiksi 19-vuotiaalle – nyt Natalia Salmela tekee kasviksista trendikkäitä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokakaupan uusi tulokas herättää kiinnostusta tavarantoimittajissa – "Olemme tietenkin pelkkänä korvana tässä asiassa"

Suomalaiselle ruualle on tulossa uusi suuri ostaja Norjasta: "Tavoitteenamme on tulla yhdeksi ruokakaupan neljästä merkittävästä toimijasta"

Söin täällä: Kebab-ravintolan 35 euron perheboksilla ruokkii koko perheen – liha on suomalaista

Hallituksen tavoite: Syö puolet enemmän kalaa ja pääosin kotimaista – kulutuskasvu pelastaisi kala-alan, mutta vaatii lisää kasvatuslupia