Ruoka

Suomi neljäs Bocuse D'Orissa, Pohjoismaat juhlivat voittoa

Suomen Ismo Sipeläinen sai parhaan vadin palkinnon ja sijoittui koko kisassa neljänneksi. Kolme parasta olivat Tanska, Ruotsi ja Norja.
Kim Öhman
Suomi oli neljäs sekä lihavadista että lautasannoksesta annetuissa pisteissä. Keittiötyöskentelyssä Suomi oli tulostaulun mukaan kolmas.

Kokkien epävirallinen maailmanmestaruuskisa Bocuse d’Or oli Ranskan Lyonissa jälleen Pohjoismaiden juhlaa, sillä ne sijoittuivat kärkeen 24 loppukilpailuun päässeen maan joukossa.

Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, hänen assistenttinsa Johan Kurkela sekä valmentaja Tommi Tuominen veivät 5 tuntia 35 minuuttia kestävän tulikokeensa päätökseen tyylikkäästi ilman virheitä.

Yli vuoden tiiviisti harjoitelleen tiimin työ päättyi torstaina. Palkintosijaa tavoiteltiin, mutta tuloksena oli neljäs sija, johon Suomi on kerran aiemminkin päässyt.

Vaikka tulos ei ole palkintosijatavoitteen mukainen, se on kilpailun korkeaan tasoon nähden hyvä ja jatkaa Suomen tasaista menestystä, kommentoi ELO-säätiön johtaja Bettina Lindfors.

Tuomisen mukaan joukkueen kilpailusuoritus oli paras tähän mennessä; joukkueella oli ennen kilpailuja takanaan lähes 20 täyttä 5 tunnin 35 minuutin harjoitusta.

"Kilpailu meni erittäin hyvin, pysyimme aikataulussa, ja kaikki sujui kuten suunnittelimme. Raaka-aineissa oli hiukan eroja totuttuun, esimerkiksi lihan raaka-aine oli paljon suurempaa ja myös pehmeämpää, kuin millä harjoittelimme. Erot eivät kuitenkaan vaikuttaneet suoritukseen", Sipeläinen totesi.

"Kilpailun taso oli kova, ja vatitehtävässä suoritukset olivat melko tasaisia. Chartreuse oli vaikea monelle joukkueelle ja taso heitteli paljon. Suomen etu oli, että meidän chartreusemme oli tehtävänannon mukainen, moni joukkue oli ottanut riskejä ja erilaiset näkemykset tekivät tuomaroinnista vaikeaa", chartreuse-tehtävää tuomaroinut Matti Jämsén kertoo. Chartreuse on terriinityyppinen kasviskakku.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti