Ruoka

Suomen paras kalakeittoravintola on Kuopiossa

Suomen Gastronomien seura valitsi kuopiolaisen Isä Camillon bouillabassen Suomen parhaaksi.
Riitta Mustonen
Sami Kinnunen ja Tasse Laukkarinen vastaanottivat parhaan kalakeittoravintolan palkinnon torstaina Helsingissä.

Paras kalakeittoravintola -kilpailuun tuli yli kolmesataa ehdotusta, joissa tarjottiin 64 ravintolaa Suomen parhaaksi. Raati kävi arvioimassa niistä kahdeksan ja päätyi siihen, että Isä Camillon kalakeitto on herkullisinta ja korkealuokkaisista raaka-aineista kestävästi valmistettua.

Raadin puheenjohtaja Joni Kiiski kertoi, että vaikutuksen teki erityisesti Kallaveden kuha. Keittiömestari Sami Kinnusen keiton salaisuus on kolmenlaisessa liemessä. Keittoon tulee klassista rapulientä, simpukkalientä ja kuhasta keitettyä kalalientä.

"Keitto on ollut Isä Camillon listalla jo neljä vuotta joka menussa", Kinnunen kertoo.

Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen iloitsee kilpailun suosiosta ja ehdotusten monipuolisuudesta. "Kalakeiton asema suomalaisten suosikkikeittona tuli osoitetuksi myös tällä tavoin. Tästä on ilo lähteä kohti Kansallista kalakeittopäivää 12.2.”

Raatiin kuuluivat Joni Kiisken lisäksi seuran jäsenet Kati Laszka ja Jaana Ahvenainen. Kilpailun järjesti Pro Kala yhdessä Gastronomien seuran kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti