Ruoka

Nyt se selvisi: Rikollisesti teurastettua puolalaista naudanlihaa ei ole päätynyt kuluttajille, myös määrä aiempaa tietoa pienempi

Tämänhetkisten tietojen mukaan Suomeen on tullut vain 46 kiloa laittomiin teurastuksiin liittyvää pakastettua naudanlihaa.
Markku Vuorikari
Aiemmin Ruokavirasto kertoi, että Suomeen olisi toimitettu noin 250 rikollisesti teurastettua lihaa. Tämänhetkisten tietojen mukaan Suomeen on tullut vain 46 kiloa laittomiin teurastuksiin liittyvää pakastettua naudanlihaa. Kuvituskuva.

Ruokavirasto kertoo, että Suomeen toimitettua, rikollisesti teurastettua puolalaista naudanlihaa ei ole päätynyt kuluttajille.

Suomeen jo tulleen lihaerän lisäksi meille oli matkalla vielä toinen erä, joka on kuitenkin käännytetty.

Aiemmin Ruokavirasto kertoi, että Suomeen olisi toimitettu noin 250 kiloa rikollisesti teurastettua lihaa. Tämänhetkisten tietojen mukaan Suomeen on tullut vain 46 kiloa laittomiin teurastuksiin liittyvää pakastettua naudanlihaa.

Ruokavirasto on pyytänyt Puolalta täsmennystä sen aiempaan ilmoitukseen, jonka mukaan Suomeen toimitettu määrä olisi 250 kiloa.

Ruokaviraston elintarviketurvallisuusosaston johtaja Leena Räsänen totesi keskiviikkona Maaseudun Tulevaisuudelle, että 250 kilon lihaerä on melko pieni. Näin ollen hän piti todennäköisenä, ettei liha ole päätynyt mihinkään isoon teollisuusyritykseen.

Mahdollisina lihan kohteina elintarviketurvallisuusosaston johtaja piti sen sijaan pieniä yrityksiä kuten vaikkapa ravintoloita tai pieniä kauppoja, sillä ne hankkivat useimmin pieniä määriä lihaa kerralla.

Tullin tilastojen mukaan Suomeen tuotiin naudanlihaa tammi-lokakuussa 2018 yhteensä noin 11,5 miljoonaa kiloa, josta Puolasta noin 4 miljoonaa kiloa. Eläinperäisiä elintarvikkeita EU-maista Suomeen tuovia yrityksiä on noin 600.

Lue lisää:

Ruokaviraston johtaja arvioi: Tänne rikollinen puolalainen liha on voinut päätyä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tekeekö mieli laittaa pääsiäispöytään lammasta? Näillä ohjeilla onnistut

Kaupan hyllyssä on nyt myös värikkäitä kananmunia – suomalainen muna käy värjättävänä Saksassa

Hämeen maaseutunuoret muistuttavat kotimaisen ruuan arvosta: "Toivomme, etteivät vaalilupaukset jää tyhjiksi"

Leivo pääsiäispyhiksi ihanat herkut: sitruunakakkua, appelsiinitorttua ja pashakakkua