Ruoka

Neljä henkilöä haki ruokavaltuutetun tehtävään, heistä kaksi täyttää kelpoisuusehdot

Hakuaika päättyi perjantaina ja valtuutetun työt alkavat maaliskuun alussa.
Ruokavirasto
Ruokaviraston alla aloittavan uuden elintarvikemarkkinavaltuutetun tehtävät kiinnostivat neljää hakijaa.

Elintarvikemarkkinavaltuutetun eli ruokavaltuutetun määräaikainen virka kiinnosti vain neljää henkilöä.

Mukana ovat kieliasiain neuvos Corinna Tammenmaa oikeusministeriöstä, työnjohtaja Henrik Karppanen Saarioisilta, lakimies Anu Ingman Ruokavirastosta ja filosofian lisensiaatti Katariina Juhola Tampereelta.

Viran hakuaika päättyi perjantaina. Tehtävän vaatimus on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto. Tammenmaalla ja Ingmanilla on vaadittu tutkinto.

Maa- ja metsätalousministeriöstä saadun tiedon mukaan hakemuksia käydään läpi maanantaina ja katsotaan, onko mukana riittävän päteviä hakijoita.

Tehtävää pidetään vaativana. Valtuutettu pitää huolen, että elintarvikeketjussa noudatetaan elintarvikemarkkinalaissa säädettyjä käytäntöjä. Lisäksi hän antaa ketjuun liittyviä suosituksia, lausuntoja ja ehdotuksia, sekä hyviin liiketapoihin liittyvää tiedotusta ja neuvontaa.

Valtuutetun tulevan toimiston osaaminen painottuu lakiasioihin, sillä myös toisen esittelijän tulee olla oikeudellinen asiantuntija. Toinen esittelijä on elintarvikeketjun asiantuntija.

Ruokavaltuutettu aloittaa maaliskuun alussa.

Ruokavaltuutetun kaltaiset tehtävät tuntuvat kiinnostavan vain harvoja. Syksyllä auki olleeseen kuluttaja-asiamiehen tehtävään haki kolme henkilöä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti

Arvaatko mikä on valittu vuoden 2020 vihannekseksi? Suomalaiset rakastavat sen raikasta makua ja rapsakkaa suutuntumaa