Ruoka

Insinöörien sydänten sulattaja nappasi PRO 2019 -palkinnon: "Rose on jokaisen työnantajan helmi"

Oululainen kassatarjoilija Rose Alibasya-Jokela tuntee Nokian henkilöstöravintolan asiakkaat nimeltä ja saa heiltä jopa joululahjoja.
Rose Alibasya-Jokela toivoo suomalaisen ruuan muuttuvan mausteisempaan suuntaan. Suomesta hän veisi Indonesiaan karjalanpiirakan, poronkäristyksen ja tuoreen lohen – "koska sen maku on erilainen kuin paikallisten kalojen".

"Rosen asiakaspalvelu tulee suoraan sydämestä. Hän on työtiimin aurinko ja hieno esimerkki siitä, että kuinka asiakaspalvelutyössä voi nauttia siitä, että saa asiakkaan jokaisen päivän paremmaksi", kertoo Sodexon aluepäällikkö Panu Lokki, joka ehdotti Rose Alibasya-Jokelaa PRO-kilpailuun.

Alibasya-Jokela pokkasi sekä parhaan ammattikeittiön työntekijä -palkinnon että koko kisan lehdistöpalkinnon hotelli- ja ravintola-alan PRO 2019 -kilpailussa viime torstaina Helsingissä.

Indonesialainen Alibasya-Jokela työskentelee kassatarjoilijana Oulun Nokian henkilöstöravintolassa. Hänestä on parasta, kun saa nauraa yhdessä asiakkaiden kanssa.

"Rose on sulattanut jähmeiden oululaisinsinöörien sydämet", "Aasialainen aurinko paistaa meidän ruokalassa", "Rose on jokaisen työnantajan helmi", mainittiin kannustajien kommenteissa.

Alibasya-Jokela on kotoisin Indonesiasta ja oppi jo lapsena myyntityöhön, kun hän heräsi öisin kahden aikoihin äitinsä kanssa leipomaan kakkuja, joita sitten myi kadulla. Kakkurahoilla kustannettiin Rosen koulunkäynti.

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa. Samalla juhlistetaan alan kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta.

Kaikki finalistit ja voittajat on nähtävissä täällä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hämeen maaseutunuoret muistuttavat kotimaisen ruuan arvosta: "Toivomme, etteivät vaalilupaukset jää tyhjiksi"

Leivo pääsiäispyhiksi ihanat herkut: sitruunakakkua, appelsiinitorttua ja pashakakkua

Osaatko leipoa vaaleaa juurileipää? – Näillä ohjeilla onnistut

Joka kolmas aikuinen grillaa – useimmiten yhä makkaraa