Ruoka

Kasvissyöjien tarraterrori turmeli K-kauppiaiden ruokatuotteita

Kauppiaat toivovat kasvisyöjiltä mieluummin toiveita hyvistä kasvispitoisista vegetuotteista. "Se ajaa agendaa varmasti paremmin."
K-market
Tuotteisiin on liimattu tarroja, joissa lukee Why LOVE one, and EAT the other? Eli käännettynä Suomeksi: Miksi rakastaisit yhtä ja söisit toisen.

Helsinkiläisen K-market Roihuvuoren kauppiaat Maria ja Valtteri Linnakunnas ovat postanneet K-marketin Facebook-sivulle kuvan eläinaktivistien tarrasta nyhtöpossupaketin kyljessä. Vegaanien tarraterrorista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Kauppiaat kokivat tarrakampanjan turmelleeen kaupan omaisuutta.

"Meillä on useisiin tuotteisiin laitettu kuvan mukaisia tarroja. Pidämme omaisuutemme turmelemista erittäin valitettavana kannanoton tapana ja toivomme sen loppuvan tähän. Ehdotan että jatkossa vandalismin sijaan saamme valikoimatoiveita hyvistä vegetuotteista, joita meiltä ei vielä löydy. Se ajaa agendaa varmasti paremmin", kauppiaat Maria ja Valtteri Linnakunnas kommentoivat tarraterroria.

K-market Roihuvuoressa on kauppiaiden mukaan viime vuosien aikana tuotu valikoimiin runsaasti vegaanisia-tuotteita, niiden myynti on noussut merkittävään rooliin ja uudistuksessa tulemme entisestään lisäämään tilaa myös vegaanisille proteiinin lähteille.

"Meistä vegaanisten tuotteiden suosion kasvu on ollut iloista seurattavaa. Ja kaupassa näkee että roihuvuorelaisista vegaanista ruokavaliota noudattaa moni ja vielä useampi valitsee säännöllisesti vegaanisen vaihtoehdon osana monipuolista ruokavaliota."

Roihuvuoren K-kauppiaat muistuttavat, että "K-kaupoissa vastuullisuus on tärkeässä roolissa joka päivä ja erilaisten ruokavalintojen edistäminen laajoilla valikoimilla."

Kesko valittiin vast'ikään yritysvastuuverkosto FIBSin Global 100 -listalla maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi. Vuoden 2019 vastuullisimpien yritysten lista julkistettiin World Economic Forumissa Sveitsin Davosissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tekeekö mieli laittaa pääsiäispöytään lammasta? Näillä ohjeilla onnistut

Kaupan hyllyssä on nyt myös värikkäitä kananmunia – suomalainen muna käy värjättävänä Saksassa

Hämeen maaseutunuoret muistuttavat kotimaisen ruuan arvosta: "Toivomme, etteivät vaalilupaukset jää tyhjiksi"

Leivo pääsiäispyhiksi ihanat herkut: sitruunakakkua, appelsiinitorttua ja pashakakkua