Ruoka

Keittiömestarit: Suomalainen ruoka on kilpailuetu

Kotimaisten tuotteiden käyttö lisää luottamusta ruokaan ja houkuttelee ruokamatkailijoita, lausuu Suomen Keittiömestareiden yhdistys julkilausumassaan.
Tuomo&Virpi Kulomaa
Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsenet, Petri Selander (vas.), Hannele Mäkinen, Ulla Liukkonen, Markku Ojala, Riikka Mantila, Harri Ruutiainen ja Timo Lehtinen, luottavat suomalaiseen ruokaan.

Porissa koolla oleva Suomen Keittiömestareiden yhdistys korostaa, että ruuan alkuperällä on väliä.

"Me keittiömestarit kannatamme sekä kannustamme alkuperän ilmoittamista asiakkaille näyttävästi toimipaikoissamme", yhdistys toteaa.

Keittiömestariyhdistyksen mukaan ulkomailla maukasta, puhdasta ja vastuullisesti tuotettua suomalaista ruokaa osataan arvostaa.

"Suomen korkeatasoinen ruuantuotanto ja tuotteet ovat meille sydämen asia", keittiömestarit vakuuttavat ja lisäävät, että suomalaisista tuotteista kertominen tuo esille paikallisia tuottajia ja lähialueen raaka-aineita.

"Se on kilpailuetu, joka vahvistaa Suomen ja Pohjoismaiden asemaa houkuttelevana ruokamatkailukohteena."

Keittiömestarit korostavat, että suomalaisten raaka-aineiden ja tuotteiden esille nostaminen on heille kunnia-asia.

"Se on ruokakulttuurimme vaalimis- ja edistämistyötä, johon haluamme haastaa kanssamme mukaan muutkin ruoka-alan toimijat."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti

Arvaatko mikä on valittu vuoden 2020 vihannekseksi? Suomalaiset rakastavat sen raikasta makua ja rapsakkaa suutuntumaa