Ruoka

Lidl salmonellatapauksista: "Luottamus on vakavasti koetuksella"

Toimitusjohtaja Lauri Sipponen huomauttaa, että kaikessa liiketoiminnassa ja asiakassuhteissa toiminta perustuu luottamukseen.
Sari Gustafsson
Toimitusjohtaja Lauri Sipposen mukaan ulkomaiselle lihalle on oma asiakaskuntansa ja kysyntää.

MT kertoi eilen maanantaina, että Suomen Lidlin myymästä tuontijauhelihasta löytyi jälleen salmonellaa. Ilmi tullut tapaus on lyhyen ajan sisään jo kolmas kerta, kun saman merkin jauhelihasta on löytynyt salmonellaa.

Eilen Lidl tiedotti, että se keskeyttää yhteistyön tanskalaisen Skare Meat -lihatalon kanssa.

"Luottamus toistuvasti salmonellaepäilyjen kohteeksi joutunutta lihaa toimittaneeseen tavarantoimittajaan on vakavasti koetuksella", Suomen Lidlin toimitusjohtaja Lauri Sipponen toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle.

Sipponen huomauttaa, että kaikessa liiketoiminnassa ja asiakassuhteissa toiminta perustuu luottamukseen. Viimeaikaiset tilanteet ovat hänen mukaansa johtaneet luottamuspulaan tanskalaista lihataloa kohtaan.

"Tätä epäluottamusta emme voi siirtää edelleen omille asiakkaillemme ja siksi teimme tällaisen ratkaisun", toimitusjohtaja perustelee yhteistyön keskeyttämistä.

Toimitusjohtaja korostaa, etteivät yhden tavarantoimittajan kanssa koetut ongelmat tarkoita sitä, että laatuongelmia olisi kaikilla ulkomaisilla lihataloilla.

"Kehitämme valikoimaamme niin, että valinnanvara, monipuolisuus ja ennen kaikkea mahdollisimman laajan kuluttajaryhmän toiveet toteutuvat. Toistuvia tuotevirheitä emme hyväksy oli lihan alkuperä mikä vain", hän sanoo.

Lidlin myymästä tuorelihasta 86 prosenttia on kotimaista. Sipposen mukaan ulkomaiselle lihalle on oma asiakaskuntansa ja kysyntää.

"Ostot Skare Meatilta on keskeytetty toistaiseksi, mutta meillä ei ole syytä epäillä muiden ulkomaisten tavarantoimittajiemme tuotteiden turvallisuutta tai laatua", hän korostaa.

Sipponen vakuuttaa, että kotimaisten ja ulkomaisten tavarantoimittajien mahdollisiin ongelmiin suhtaudutaan erittäin vakavasti.

"Luottamuksen ylläpitämiseksi teemme itse ja teetämme kolmannella taholla jatkuvasti auditointeja. Vaadimme myös tavarantoimittajilta erilaisia laatujärjestelmiä ja sertifikaatteja", hän toteaa.

Turvallisuus on asia, josta ei voi tinkiä, painottaa Sipponen.

Toimitusjohtajan mukaan tuontilihaerien poistaminen myynnistä siirtää kysyntää valikoiman muihin tuotteisiin, kuten esimerkiksi kotimaiseen naudan jauhelihaan.

"Edellisen salmonellalöydöksen jälkeen takaisinvedetyn tuotteen menekki on ollut tavallista vaatimattomampaa. Muistijälki tuotevirheistä voi jäädä asiakkaan mieleen pitkäksikin aikaa", Sipponen sanoo.

Lue lisää:

Lidlin tuontijauhelihasta löytyi taas salmonellaa – yhteistyö tanskalaisen lihakonsernin kanssa päättyy

Lidlin saksalainen salmonella-jauheliha löytyi Oulussa, havaittiin terveystarkastajan rutiinitestissä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Poliitikot ovat vaatineet brasilialaiselle lihalla tuontikieltoa – näin kauppajätit kommentoivat asiaa

Sokerilimun lipittäminen ei kannata – tutkimus: Vaihda se kahviin tai teehen, niin vähennät diabetesriskiäsi

Lähes joka toiselle suomalaiselle maistuu arkiaamuna puuro – nuoret syövät puuronsa marjojen kanssa, vanhempien lisukesuosikki on voi

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista