Ruoka

MT:n toimittaja päätti syödä kahden viikon ajan vain kotimaista ruokaa: "Askeettiset eväät saavat ajattelun kirkastumaan"

MT:n toimittajan ruokahaaste on pian puolivälissä.
Meri Vilen
Kaapista löytyivät nämä kotimaiset raaka-aineet ruokahaasteen alussa.

Aloitin kaksi viikkoa vain kotimaista ruokaa -kuurini viime viikon torstaina ruokakaappien inventaariolla, MT:n toimittaja Meri Vilen kertoo ruokahaasteensa etenemisestä.

"Suomalaista sisältöä löytyi surullisen vähän: porkkanoita, punajuuria, sipulia, lehtikaalia, kaurahiutaleita, varrasleipää, munia ja yksi ystäväni Päivin viime kesänä kasvattama kurpitsa. Edes jääkaappiin unohtunut juusto ei ollut kotimaista.

Seuraavana päivänä suuntasin kulkuni toiveikkain mielin kohti ruokakauppaa. Hedelmätiskin kohdalla kroppani jarrutteli. Vesi herahti kielelle mehukkaita appelsiineja vilkaistessani. Muutaman askelen päässä poimin hyllystä rasiallisen sinimailasen ituja sekä kotimaista luomuhapankaalia ostoskoriin.

Mietin mielessäni, kuinka monta kertaa pallo ehtii pyörähtää akselinsa ympäri, ennen kuin kehoni pyytää hapankaalia appelsiinin sijaan. Silti pysyin vahvana.

Kana sentään oli kotimaista ja silakoitakin olisi ollut tarjolla, mutta siihen vedän rajani. Mieluummin paistan porkkanaa kuin silakkaa.

Maitohyllystä löysin vanhan tutun suosikin, lohkeavan raparperijogurtin. Otin myös lohkeavan mustikkajogurtin olettaen, että mustikkakin todennäköisesti on kotimaista alkuperää. Ja palkkiona hyvästä itsehillinnästä ostin myös pussillisen Taffelin Ahvenanmaalla valmistettuja perunalastuja.

Kevyt oli kauppakassi sillä kertaa, vaikka siellä oli kaksi kiloa porkkanoita. Olin todella hämmästynyt siitä, kuinka suuri osa kauppojen hyllymetreistä täyttyy tuontiruoalla. Tai olenhan minä sen tiennyt, mutta nyt se vasta jysähti tajuntaan.

Totesin, että askeettiset eväät saavat ihmisen ajattelun kirkastumaan."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"

Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”

Söin täällä: Muusi ei ollutkaan liisteriä Teboililla

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia