Ruoka

Kokkien kouluttajat saivat tunnustukset elämäntyöstään – "kokit ovat olleet rakentamassa suomalaisen ruokakulttuurin nousukiitoa"

Suomalainen Ruokakulttuurirahasto jakoi eilen tunnustuksia Helsingissä.
JULIUS KONTTINEN
Jorma Haranen, Martti Lehtinen, Saara Sinivuori ja Suvi Minkkinen saivat tunnustukset eilen Helsingissä.

Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön ruokakulttuurirahaston tunnustuspalkinnot ja 20 000 euron apuraha jaettiin eilen Helsingissä.

Vuoden 2018 tunnustuspalkintojen teema oli elämäntyö. Palkintoja saivat ensisijaisesti ravintola-alan koulutuksen puolella ansioituneet.

Jorma Haranen ja Martti Lehtinen palkittiin elämäntyöstään kokkien kouluttajina Turussa ja Jyväskylässä.

"Sekä Haranen että Lehtinen ovat vuosikymmeniä olleet aktiivisia suomalaisen ruokakulttuurin kehittäjiä ja edistäjiä. He ovat koulineet monta sukupolvea suomalaisia kokkeja, jotka omalta osaltaan ovat olleet rakentamassa suomalaisen ruokakulttuurin nousukiitoa", hoitokunnan jäsen, professori Johanna Mäkelä kertoi.

Harasella on takanaan 40-vuotinen opettajaura. Hän totesi, että opiskelijoiden työllä suomalainen ruokakulttuuri ja suomalaiset raaka-aineet ovat nousseet kunniaan.

Saara Sinivuori palkittiin elämäntyöstään Tampereen ravintola-alan toimijana.

Ravintola-alan opiskelija, Budapestin Euro Skills -kilpailusta mitalin tuonut Suvi Minkkinen sai apurahan. Hänestä Suomen edustajana ulkomailla kilpailemiseen täytyy panostaa kunnolla.

"Siksi valmistaudun neljän kuukauden ajan tulevaan World Skills -kilpailuun, jotka järjestetään elokuussa 2019 Venäjällä, Kazanissa."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Venäläisten suosima kauppakeskus Zsar ei luota edes suomalaiseen ruokaan

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Haluaisitko perustaa oman viinatehtaan? Virkamies kertoo, mitä se vaatii

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa