Ruoka

Fazer selvitti suomalaisten lounasruokasuosikit: Kotiruokien suosio kasvussa, pitsan ja tortillojen tähti laskussa

Kahden vuoden takaiseen lempiruokakyselyyn verrattuna mielenkiintoista on se, että lohiruokien suosio on kasvanut huomattavasti.
Jaana Kankaanpää
Fazerin mukaan suomalaiset arvostavat nykyään aiempaa enemmän kotiruokaa.

Elintarvikealan konserni Fazer on jälleen selvittänyt suomalaisten lounasruokasuosikit.

Kahden vuoden takaiseen lempiruokakyselyyn verrattuna mielenkiintoista on se, että lohiruokien suosio on kasvanut huomattavasti. Lohiruuat ovatkin vallanneet kyselyssä tällä kertaa kärkipaikan.

Kakkoseksi kyselyssä ylsi kestosuosikki lihapullat ja perunamuusi. Kolmanneksi suosituimmaksi lounasruuaksi suomalaiset valitsivat paistetut muikut. Neljännen ja viidennen sijan nappasivat Kievin kana sekä lasagne.

Lihapullat ja perunamuusi, paistetut muikut sekä lasagne olivat lempiruokakyselyn viiden kärjessä myös edellisessä kyselyssä.

Pitkään suosittuja olleet pitsa sekä tortillat ovat menettäneet asemiaan. Fazer Food Services Suomen gastronomia- ja tuotekehitysjohtaja Marianne Nordblom arvioi, että muutos johtuu siitä, että pitsaa ja tortilloja tehdään ehkä nykyään aiempaa enemmän kotona.

Amica.fi -sivuston lempilounasruokakyselyyn vastasi 14. - 27.1.2019 välisenä aikana 1670 vastaajaa ympäri Suomen. Vastaajille oli annettu muutamia valmiita vaihtoehtoja, jotka olivat nousseet aikaisemmin esiin Amica-ravintoloiden omissa ravintolakohtaisissa lempiruokakyselyissä. Valmiiden vastausvaihtoehtojen lisäksi vastaajilla oli mahdollisuus ilmoittaa jokin oma lempiruoka.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Venäläisten suosima kauppakeskus Zsar ei luota edes suomalaiseen ruokaan

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Haluaisitko perustaa oman viinatehtaan? Virkamies kertoo, mitä se vaatii

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa