Ruoka

Söin täällä: Hotelli Kämp kelpaisi vakilounaspaikaksi, jos vain kukkaro antaisi myöten

Paavo Nurmi on saanut oman nimikkokabinettinsa Helsingissä sijaitsevasta Hotelli Kämpistä.
Kimmo Lundén
Lounaaksi tarjottu rautu tilli-beurre-­blanc-kastikkeella oli kaikin puolin maukas.

Paahdettu nieriä on paahdettua nieriää, vaikka sen söisi lounaaksi Hotelli Kämpissä, Helsingissä.

Söin tammikuussa Kämpissä rautua tilli-beurre-­blanc-kastikkeella ja kokonaisuus oli kaikin puolin maukas. Suutuntuma oli likipitäen juuri sopiva, ja kypsyysaste täydellinen vaativaankin makuun. Perunapyre, lehtikaali ja metsäsienipaistos täydensivät pääruuan Paavo Nurmi -kabinetissa.

Ruokahalun herättäjäksi söin alkuruokana omenalla maustettua sellerikeittoa. Jännittävästi yhteensopiva yhdistelmä, jota en aiemmin ollut maistanut.

Ystävällisen tahdikkaat tarjoilijat kantoivat menun ruoka-annokset parinkymmenen hengen seurueelle tehokkaasti ja oikean lämpöisinä. Annokset olivat koristeellisia. Syötävää oli kunnon lounaaksi riittävästi.

Jälkiruokana tuulihatusta tehty burger: sisällä mustaherukkasorbettia, mansikoita ja annos uimassa mustaherukkaliemessä. Päälle kahvit ja juomana vettä läpi aterian.

Valkoiset pöytäliinat – tietenkin! Voisin ottaa Kämpin vakilounaspaikaksi, jos vain kukkaro antaisi myöden. Hinta? Tarjoilija kertoi, että lounasmenun hinta oli kokouspaketilla myytynä 60 euroa. Ilman tilavuokria kolmen ruokalajin lounas olisi maksanut noin 46 euroa.

Elitistä? Ehkä – mutta olen varma, että täällä lentävänä suomalaisena tunnettu ja nimikkokabinetin saanut Paavo Nurmikin söisi, jos yhä eläisi!

Hotel Kämp, Pohjoisesplanadi 29, Helsinki

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Venäläisten suosima kauppakeskus Zsar ei luota edes suomalaiseen ruokaan

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Haluaisitko perustaa oman viinatehtaan? Virkamies kertoo, mitä se vaatii

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa