Ruoka

Suomen Keittiömestareiden puheenjohtaja tyrmää lihaveron: "Perheiden ruokalasku kasvaisi ja ravintoloissa käytäisiin vähemmän"

Ulla Liukkosen mielestä työssäkäyvät ihmiset tarvitsevat "vahvemman ruuan".
Sanne Katainen
Keittiömestari Ulla Liukkonen nostaa esiin sen, että työssä käyvät ihmiset tarvitsevat vahvemman ruuan, joten mihinkään kovin kevyisiin lounasvaihtoehtoihin ei voitaisi siirtyä.

Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Ulla Liukkonen toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle, ettei veronnosto lihalle kuulosta hyvältä. Liukkonen muistuttaa, että lihaa toki pitäisi syödä nykyistä vähemmän.

"Äkkiä se verotus näkyy asiakkaan lautasella", hän huomauttaa.

Liukkonen muistuttaa, että keittiömestarit tekevät paljon ruokaa lihasta. Jos lihaveroon päädyttäisiin, johtaisi se Liukkosen mukaan siihen, että ravintoloiden palveluita käytettäisiin nykyistä vähemmän.

"En kuitenkaan uskoisi, että se liha jätettäisiin kokonaan pois asiakkaan lautaselta", hän sanoo.

Keittiömestari nostaa esiin sen, että työssäkäyvät ihmiset tarvitsevat vahvemman ruuan, joten mihinkään kovin kevyisiin lounasvaihtoehtoihin ei voitaisi siirtyä.

Jauheliha on monen lapsiperheen suosikkiraaka-aine. Lihaveron johdosta lapsiperheiden ruokalasku todennäköisesti kasvaisi. Tämä taas johtaisi Liukkosen arvion mukaan siihen, että lihalle aletaan etsiä korvaajaa.

"Varmasti kalaa ainakin. Kyllähän lapset opetetaan syömään kalaa ja kaikkea muutakin ruokaa", keittiömestari pohtii, mitä lapsille syötettäisiin lihan korvaajana.

Toisaalta lihaverolla voi olla myös toisenlainen käyttäytymistä ohjaava vaikutus.

"Sitten sitä mennään hyvin äkkiä sinne lisäkeruokiin, makaroniin ja muihin pastoihin, joista ei tule sitä terveellisyyttä välttämättä", Liukkonen pohtii.

Lue lisää:

SDP:n Antti Rinne verottaisi lihan syömistä – Viime eduskuntavaalien alla tarjolla oli Antin pekonipastaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Venäläisten suosima kauppakeskus Zsar ei luota edes suomalaiseen ruokaan

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Haluaisitko perustaa oman viinatehtaan? Virkamies kertoo, mitä se vaatii

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa