Ruoka

Suomalainen ruoka on Euroopan vähiten suosittua – vähiten siitä pidetään Tanskassa ja eniten Filippiineillä

Me suomalaiset olemme kyselytutkimuksen mukaan uskollisia omalle keittiöllemme.
Kari Salonen, Jukka Pasonen / Kuvitus: Juho Leskinen
Suomalainen ruoka ei kiinnosta kovasti muissa Euroopan maissa.

YouGovin kansainvälisen, yli 25 000 ihmistä 24 eri maasta käsittäneen kyselytutkimuksen mukaan pizza ja pasta lukeutuvat maailman suosituimpiin ruokiin.

Kun vastaajilta kysyttiin, mitä 34:n eri maan ruuista he ovat maistaneet, ja pitivätkö he niistä vai eivät, italialainen ruoka osoittautui kaikkein pidetyimmäksi. Vertailun pohjasijalle päätyivät suomalainen ja perulainen ruoka.

Ei liene ehkä suuri yllätys, että italialaisen ruuan suurimpia ystäviä ovat italialaiset itse. Heistä 99 prosenttia nauttii kansallisruuastaan. Italialainen ruoka maistuu myös espanjalaisille ja ranskalaisille. Espanjalaisista italialaista ruokaa maistaneista 94 prosenttia pitää siitä. Ranskalaisilla tuo osuus on 93 prosenttia. Vähäisimmän vaikutuksen italialainen ruoka tekee kyselytutkimuksen mukaan kiinalaisiin, sillä heistä vain 59 prosenttia piti italialaisesta ruuasta.

Toiselle sijalle italialaisen keittiön jälkeen pääsee kiinalainen ruoka. Kiinalaisesta ruuasta pidetään erityisesti Kiinassa. Kiinalaisista vastaajista 95 prosenttia pitää kotimaansa ruuasta. Toisaalta kiinalaisen keittiön antimet maistuvat myös singaporelaisille ja hongkongilaisille, sillä heistä 94 prosenttia ja 91 prosenttia kertoi pitävänsä niistä.

Vähiten suosittua kiinalainen ruoka on Saudi-Arabiassa, jossa vastaajista vain 54 prosenttia ilmoitti pitävänsä siitä. Kiinalainen ruoka ei maistu kovin hyvin myöskään Indonesiassa, sillä siellä vain 57 prosenttia vastaajista piti siitä.

Maailman kolmanneksi suosituin ruoka tulee Japanista. Japanilaisista 94 prosenttia pitää kotimaansa keittiön antimista. Japanilainen murkina maistuu myös Singaporessa ja Hong Kongissa, sillä näissä maissa 94 ja 93 prosenttia vastaajista ilmoitti pitävänsä japanilaisesta ruuasta.

Saudiarabialaiset ovat jälleen kerran vähiten vaikuttuneita, sillä heistä vain 43 prosenttia nauttii japanilaisesta ruuasta.

Vähiten kyselytutkimuksen mukaan pidetään perulaisesta ja suomalaisesta ruuasta. Vaikka suomalainen ruoka onkin Euroopan vähiten suosittua, me suomalaiset olemme kuitenkin kyselytutkimuksen mukaan uskollisia omalle keittiöllemme. 94 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista nimittäin pitää suomalaisesta ruuasta.

Kaikkein vähiten suomalaisesta ruuasta pitävät kyselytutkimuksen mukaan tanskalaiset, sillä heistä vain 13 prosenttia pitää suomalaisesta ruuasta. Suomalaisesta keittiöstä eivät innostu myöskään japanilaiset ja espanjalaiset, sillä heistä vain 14 ja 18 prosenttia kertoi pitävänsä ruuastamme.

Positiivista on kuitenkin se, että suomalainen ruoka sai hieman Eurooppaa lämpimämmän vastaanoton maanosamme ulkopuolella. Kaikkein suosituinta suomalainen ruoka on kyselytutkimuksen perusteella Filippiineillä, jossa 47 prosenttia sitä maistaneista ilmoitti pitävänsä siitä. Suomalaisesta ruuasta pidetään myös Intiassa ja Vietnamissa. Näissä maissa vastaajista 39 prosenttia vastaajista ilmoitti pitävänsä suomalaisesta ruuasta.

Kyselytutkimuksen tuloksiin pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aamiaisista tuli Lapland Hotelsin hittituote: "Meillä on pohjoisessa maailman parhaat raaka-aineet"

Suomeen tuleva norjalainen ruuan verkkokauppa etsii nyt kumppaneita ja myytävää – myös "paikallisesti tuotettuja herkkuja"

Lantmännen ostaa Myllyn Parhaan — Miska Kuusela: "Yhtiöillämme on yhtenäinen perusta"

Sokkomaistaminen yllätti viinintuntijat: Vuoden punaviini osoittautui italialaiseksi amaroneksi