Ruoka

Valio avaa Helsingissä uuden ravintolakokeilun, jonka tarkoitus on kannustaa yhdessä kokkaamiseen

Ruoka 12.03.2019

Punavuoreen avattava Ravintola Pöytä kokeilee, kuinka kotoisa yhdessä kokkaaminen ja syöminen onnistuu ravintolaoloissa.


Valio
Valion havainnekuva Ravintola Pöydän tulevasta ulkoasusta Helsingin Punavuoresta.

Suomen nuoret ja nuoret aikuiset eivät ole innokkaita yhdessä kokkaajia. TNS Kantarin tutkimuksen mukaan 18–34 vuotiaista suomalaisista 70 prosenttia laittaa ystäviensä kanssa yhdessä ruokaa vain muutamia kertoja vuodessa.

Nuoret myös syövät harvoin yhdessä, selviää samasta tutkimuksesta. Yhdessä asuvat, lapsettoman pariskunnat syövät sitä harvemmin samassa pöydässä, mitä nuorempia he ovat.

Meijerituotteita valmistava Valio yrittää saada nuoria aikuisia innostumaan ystävien kanssa kokkaamisesta kevään mittaisella kampanjalla. Kampanjan osana Valio avaa Helsingin Punavuoreen Pöytä -nimisen ravintolan.

Huhti–toukokuun ajan avoinna olevassa Pöydässä illastajat valmistavat itse ateriansa Valion tarjoamista raaka-aineista huippukokin avustuksella. Illalliskattauksia on kahden kuukauden aikana yhteensä 40 kappaletta. Kattausten osallistujat valitaan arvonnalla.

Ennen illalliskattausten alkua Pöytä toimii myös uuden Yllätys yhdessä pöydässä -televisiosarjan kulissina.

Valion tiedotteen mukaan kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu Suomessa. Viestintäpäällikön Aino Laakson mukaan yhtiö haluaa kokeilla, kuinka kotoisa yhdessä tekeminen ja saman pöydän ääressä syöminen voidaan yhdistää ravintolaoloihin.

"Kokeilemme sitä, miten ravintolaympäristö kykenee tuomaan seurueelle kodinomaisen tunnelman, mitä erityistä se tuo kotiin verrattuna, ja miten ruuan valmistaminen itse ravintolassa toimii tunnelman sekä innostuksen herättämisen kannalta."

Lisäksi kokeilulla halutaan selvittää, kuinka hyvin tämänkaltainen ravintolaidea onnistuu innostamaan nuoria laittamaan yhdessä ruokaa.

Illalliskattauksen voittajia avustaa ravintolassa ammattikokki ja tarjoilijat. Laakso kertoo, että toimintaan on tulossa mukaan useita ammattilaisia. Lisäksi kampanjan yhteydessä tehtävässä televisiosarjassa jaksojen ruokalistoista vastaa Suomen Top Chef -voittaja, Kokkisodasta sekä Shelter ravintolastaan tuttu Teemu Laurell.

Pöydän illalliskutsun saaneet saavat valita, minkä neljästä tarjolla olevasta kattauksesta he valmistavat. Kaikki neljä kattausta on Valion koekeittiön kokkien suunnittelemia.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT