Ruoka

Eläinruokayrityksen pomo Kauppalehdessä: Lemmikille ei enää haluta syöttää punaista lihaa

Toimitusjohtajan mukaan lemmikkien ruuassa arvostetaan proteiineja ja vältellään hiilihydraatteja.
Lari Lievonen
Lemmikeille halutaan eläinruokayrityksen toimitusjohtajan mukaan syöttää samankaltaista ruokaa kuin ihmisille. Kuvituskuva.

Eläinruokayritys Prima Pet Premiumin perustaja ja toimitusjohtaja Petri Tiitola sanoo Kauppalehden haastattelussa, että yksi eläinruoka-alan iso trendi on lemmikkien humanisaatio.

Tiitolan mukaan humanisaatio näkyy siinä, että lemmikeille halutaan syöttää samankaltaista ruokaa kuin ihmisille. Esimerkiksi punaista lihaa hyljeksitään ja kulutus on siirtynyt kanaan ja kalaan. Toisaalta lemmikkien ruuassa arvostetaan hänen mukaansa proteiineja ja vältellään hiilihydraatteja.

Toinen trendi eläinruuissa on Tiitolan mukaan se, että lemmikeille halutaan jatkuvasti laadukkaampaa ravintoa. Hän toteaa Kauppalehden haastattelussa, että esimerkiksi koiranruokien lihapitoisuus ja hintataso on noussut jo vuosien ajan.

Kauppalehti: Eläinruokayrityksen toimitusjohtaja: ”Lemmikeille ei enää haluta syöttää punaista lihaa”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elovena-tytön kansallispuvun vaihtuminen tavalliseen mekkoon tyrmistyttää: "Kohta on jäljellä enää stringit ja treenitoppi"

Speltti-Kaipainen uskoo, että aidolle suomalaiselle tuotteelle on Saksassa tilaa – Sunspeltin kolme tuotetta pääsi Edeka-kauppaketjun listoille

Suomi näytillä nyt naapurimaiden kanssa Berliinin Grüne Wochella – villin luonnon teemalla mennään taas

Suomen Saksan suurlähettiläs: Nyt jos koskaan Suomen kannattaa panostaa ruokavientiin