Ruoka

Kyselyn hämmästyttävä tulos: Vaikka puutarhanhoito tuntuisi pakkopullalta, tomaatin kasvatus kiinnostaa silti

Naisista peräti joka toinen haluaisi kasvattaa tomaattia.
Jaana Kankaanpää
Kun vastaajilta kysyttiin kasveja, joita he haluaisivat kasvattaa, listan kärkeen nousivat tomaatti ja muut vihannekset.

Biolanin teettämän kuluttajakyselyn mukaan 73 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut puutarhanhoidosta.

Kotipuutarhurit kasvattavat eniten kesäkukkia, mutta haaveilevat syötävistä kasveista, ja aivan erityisesti tomaatin kasvattamisesta.

Kaikkein innokkaimpia puutarhahoitajia ovat 61‒70 -vuotiaat. Erilaisten kasvien kasvattamisesta haaveilevat kyselyn mukaan erityisesti 20‒30 -vuotiaat.

Syötävien kasvien kasvattamisesta haaveilevat keskimääräistä enemmän naiset, 20–30 -vuotiaat ja kaupunkilaiset.

Kun vastaajilta kysyttiin kasveja, joita he haluaisivat kasvattaa, listan kärkeen nousivat tomaatti ja muut vihannekset. Mielenkiintoista on se, että naisista peräti joka toinen haluaisi kasvattaa tomaattia.

"Tomaatti herättää intohimoja. On hämmästyttävää, että niistäkin henkilöistä, jotka kokevat puutarhanhoidon olevan pakkopullaa, 46 prosenttia haaveilee omista tomaattikasvustoista!", Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula kommentoi tiedotteessa.

Tomaatin jälkeen toiseksi eniten haaveillaan mansikoiden kasvattamisesta. Kolmannella sijalla ovat juurekset ja neljäntenä yrtit.

Biolanin teettämä kuluttajakysely puutarhanhoidosta toteutettiin sähköisesti viime vuoden marraskuussa ja siihen vastasi 1 000 suomalaista. Puolet vastaajista oli naisia ja puolet miehiä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Haluaisitko perustaa oman viinatehtaan? Virkamies kertoo, mitä se vaatii

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa

Syötkö kananmunan päivässä? Tuoreen tutkimuksen mukaan se tai runsas kolesterolin saanti ei lisää riskiäsi aivoinfarktiin