Ruoka

Luulitko, että tunnettu arkinen pasta-annos on todella peräisin Bolognasta? Lehti: Pormestari kumoaa yleisen uskomuksen

Pormestari pitää outona sitä, että kaupunki on tunnettu ruokalajista, joka ei ole sieltä peräisin.
Jaana Kankaanpää
Bolognan kaupungin pormestari kumoaa yleisen uskomuksen, jonka mukaan meillä Suomessakin tunnettu arkiruoka spagetti bolognese on todella peräisin Bolognasta.

Brittilehti The Telegraphin mukaan italialaisen Bolognan kaupungin pormestari kumoaa yleisen uskomuksen, jonka mukaan meillä Suomessakin tunnettu arkiruoka spagetti bolognese on todella peräisin Bolognasta.

Lehti kertoo, että pormestari Virginio Merola on pannut alulle kampanjan, jonka tavoitteena on tehdä ihmisille selväksi, että spagetti bolognesella ei ole mitään tekemistä Bolognan kaupungin kanssa. Osana kampanjaa pormestari keräsi ihmisiä mikroblogipalvelu Twitterissä kuvia spagetti bolognese -annoksistaan. Vastaukseksi hän sai muun muassa kuvan Knorrin valmisruokapusseista sekä Heinzin bolognese-kastikkeesta.

Pormestari pitää outona sitä, että kaupunki on tunnettu ruokalajista, joka ei ole sieltä peräisin. Hän pitää kuitenkin hyvänä sitä, että spagetti bolognesen myötä kaupunki on saanut osakseen huomiota.

The Telegraph: Spaghetti Bolognese? It didn't come from here, says Mayor of Bologna

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Haluaisitko perustaa oman viinatehtaan? Virkamies kertoo, mitä se vaatii

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa

Syötkö kananmunan päivässä? Tuoreen tutkimuksen mukaan se tai runsas kolesterolin saanti ei lisää riskiäsi aivoinfarktiin