Ruoka

Kokoomuksen Timo Heinonen ehdottaa: Alkuperä merkittävä myös leipiin ja leivonnaisiin

Ruoka 15.03.2019

Heinosen mukaan asia on ainoastaan tahtokysymys.


Petteri Kivimäki
Kansanedustaja Timo Heinonen ehdottaa, että esimerkiksi leivän tuoteselosteessa olisi aina kyseisen raaka-aineen, esimerkiksi rukiin tai kauran, perässä kansallisuustunnus kertomassa, mistä raaka-aine tulee.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinosen mielestä ravintoloiden lihan lisäksi alkuperämerkintävaatimus pitäisi ulottaa leipiin ja leivonnaisiin.

Toukokuussa ruuan alkuperämerkinnät ulotetaan koskemaan ravintoloiden ja työpaikkaruokaloiden lihaa. Seuraavaksi alkuperämerkinnät tulisi Heinosen mielestä saada leipiin ja leivonnaisiin.

Kansanedustaja ehdottaa, että esimerkiksi leivän tuoteselosteessa olisi aina kyseisen raaka-aineen, esimerkiksi rukiin tai kauran, perässä kansallisuustunnus kertomassa, mistä raaka-aine tulee.

"Ei siis todellakaan olisi tila- tai muukaan tämän estävä kysymys vaan vain ja ainoastaan tahtokysymys. Leipäpaketissa olisi tuoteselosteissa kaiken muun mukana esimerkiksi ruis (FI) tai ruis (KZ)", Heinonen visioi kannanotossaan.

Kun kuluttaja tietäisi heti, että toisen leivän viljat ovat Kazakstanista ja toisen Suomesta, hän voisi itse päättää, kumman leivän valitsee.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT