Ruoka

Suomalainen joulupukkijäätelö pääsi Saksan markkinoille – alkoholipitoisuus keskioluen luokkaa

Turussa valmistettava Bad Santa -alkoholijäätelön testimyynti alkaa Edeka-kauppaketjussa huhtikuun aikana.
Bad Santa -jäätelön logo on tatuointitaiteilijan näkemys joulupukista ja nuorekkaasta joulumuorista.

Saksan suurimpiin kauppaketjuihin kuuluva Edeka Group ottaa alkoholijäätelömme testimyyntiin yli 30 myymälässään huhtikuun aikana, kertoo Bad Santan toimitusjohtaja Jens Lönnqvist.

"Uskomme, että tuotteemme lyö läpi Saksan markkinoilla. Grüne Woche -messuilla yli kaksi tuhatta tuotetestaajaa ihastui jäätelöömme", Lönnqvist lisää.

Lönnqvist pitää vientinäkymiä myös Ruotsiin, Venäjälle ja muualle Eurooppaan lupaavina. Bad Santan tavoitteena on ollut alusta lähtien kansainvälistyminen.

Bad Santa aloitti alkoholijäätelön valmistuksen maaliskuussa 2018, kun uusi alkoholilaki mahdollisti valmistus- ja vientiluvan. Kesähelteillä jäätelöä myytiin ravintoloiden terasseilla ja festareilla, ja syksyllä myynti käynnistyi Suomessa K-kaupoissa ja Virossa S-ryhmän kaupoissa.

Bad Santan Turun tehtaalta on lähtenyt talven mittaan noin 10 000 jäätelöpikaria kuukaudessa.

Lönnqvist lupaa, että tulevana kesäkautena jäätelöä pystytään toimittamaan saman verran viikossa.

Bad Santa Liquer Ice -jäätelön makuina ovat päärynä, hunajarommi, laku-salmiakki ja viskikahvi. Jäätelön alkoholipituisuus on 3,8–4,2 prosenttia mausta riippuen.

Jäätelön valmistukseen käytetään suomalaisia raaka-aineita: likööriä, kananmunia, laktoositonta maitoa ja kermaa sekä sokerijuurikkaasta valmistettua sokeria ja tärkkelyssiirappia. Jäätelöön ei lisätä teollisia sidos- ja lisäaineita koostumuksen tai säilyvyyden parantamiseksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pihvin alkuperää ei pian tarvitse kysyä ravintolassa erikseen – Ensi viikosta alkaen se on ilmoitettava

Biojätteestäsi löytyy aarre: Käytetyt kahvinporot voivat korvata palmuöljyn

Snellman lähtee mukaan ravintolabisnekseen – Uusi paniniravintola aukeaa Tampereelle

Linkosuon Leipomo lähtee valloittamaan Kiinaa ruis- ja kaurasipseillään: "Kiinnostus on jo nyt ollut suurta"

Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!