Ruoka

Suomalainen joulupukkijäätelö pääsi Saksan markkinoille – alkoholipitoisuus keskioluen luokkaa

Turussa valmistettava Bad Santa -alkoholijäätelön testimyynti alkaa Edeka-kauppaketjussa huhtikuun aikana.
Bad Santa -jäätelön logo on tatuointitaiteilijan näkemys joulupukista ja nuorekkaasta joulumuorista.

Saksan suurimpiin kauppaketjuihin kuuluva Edeka Group ottaa alkoholijäätelömme testimyyntiin yli 30 myymälässään huhtikuun aikana, kertoo Bad Santan toimitusjohtaja Jens Lönnqvist.

"Uskomme, että tuotteemme lyö läpi Saksan markkinoilla. Grüne Woche -messuilla yli kaksi tuhatta tuotetestaajaa ihastui jäätelöömme", Lönnqvist lisää.

Lönnqvist pitää vientinäkymiä myös Ruotsiin, Venäjälle ja muualle Eurooppaan lupaavina. Bad Santan tavoitteena on ollut alusta lähtien kansainvälistyminen.

Bad Santa aloitti alkoholijäätelön valmistuksen maaliskuussa 2018, kun uusi alkoholilaki mahdollisti valmistus- ja vientiluvan. Kesähelteillä jäätelöä myytiin ravintoloiden terasseilla ja festareilla, ja syksyllä myynti käynnistyi Suomessa K-kaupoissa ja Virossa S-ryhmän kaupoissa.

Bad Santan Turun tehtaalta on lähtenyt talven mittaan noin 10 000 jäätelöpikaria kuukaudessa.

Lönnqvist lupaa, että tulevana kesäkautena jäätelöä pystytään toimittamaan saman verran viikossa.

Bad Santa Liquer Ice -jäätelön makuina ovat päärynä, hunajarommi, laku-salmiakki ja viskikahvi. Jäätelön alkoholipituisuus on 3,8–4,2 prosenttia mausta riippuen.

Jäätelön valmistukseen käytetään suomalaisia raaka-aineita: likööriä, kananmunia, laktoositonta maitoa ja kermaa sekä sokerijuurikkaasta valmistettua sokeria ja tärkkelyssiirappia. Jäätelöön ei lisätä teollisia sidos- ja lisäaineita koostumuksen tai säilyvyyden parantamiseksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"

Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”

Söin täällä: Muusi ei ollutkaan liisteriä Teboililla

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia