Ruoka

Kolmannes kaikesta suomalaisten syömästä lihasta on broileria – 14 prosenttia tuodaan

Viime vuonna broileria syötiin noin 130 miljoonaa kiloa. Kotimaisuusaste on 86 prosenttia.
Jaana Kankaanpää
Broileri on suomalaisten mielestä terveellistä ja monikäyttöistä.

Broileri maistuu suomalaisille vuosi vuodelta enemmän. Viime vuonna broileria syötiin noin 130 miljoonaa kiloa.

Lihatiedotusyhdistys ry:n mukaan broilerin kulutus on lähes kaksinkertaistunut 15 vuodessa. Vuonna 2018 broileria tuotettiin Suomessa 128,3 miljoonaa kiloa ja kulutettiin 130,4 miljoonaa kiloa. Määrä kattaa kolmanneksen kaikesta lihan kulutuksesta.

Broilerin tuotanto kasvoi viisi prosenttia ja kulutus neljä prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kulutuksen kotimaisuusaste oli 86 prosenttia.

Suomalaisille tehdyn Lihabarometrin perusteella kuluttajat pitävät vähärasvaista broileria kaikkein terveellisimpänä lihana.

Aiheet broileri
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"

Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”

Söin täällä: Muusi ei ollutkaan liisteriä Teboililla

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia