Ruoka

Kolmannes kaikesta suomalaisten syömästä lihasta on broileria – 14 prosenttia tuodaan

Viime vuonna broileria syötiin noin 130 miljoonaa kiloa. Kotimaisuusaste on 86 prosenttia.
Jaana Kankaanpää
Broileri on suomalaisten mielestä terveellistä ja monikäyttöistä.

Broileri maistuu suomalaisille vuosi vuodelta enemmän. Viime vuonna broileria syötiin noin 130 miljoonaa kiloa.

Lihatiedotusyhdistys ry:n mukaan broilerin kulutus on lähes kaksinkertaistunut 15 vuodessa. Vuonna 2018 broileria tuotettiin Suomessa 128,3 miljoonaa kiloa ja kulutettiin 130,4 miljoonaa kiloa. Määrä kattaa kolmanneksen kaikesta lihan kulutuksesta.

Broilerin tuotanto kasvoi viisi prosenttia ja kulutus neljä prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kulutuksen kotimaisuusaste oli 86 prosenttia.

Suomalaisille tehdyn Lihabarometrin perusteella kuluttajat pitävät vähärasvaista broileria kaikkein terveellisimpänä lihana.

Aiheet broileri
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pihvin alkuperää ei pian tarvitse kysyä ravintolassa erikseen – Ensi viikosta alkaen se on ilmoitettava

Biojätteestäsi löytyy aarre: Käytetyt kahvinporot voivat korvata palmuöljyn

Snellman lähtee mukaan ravintolabisnekseen – Uusi paniniravintola aukeaa Tampereelle

Linkosuon Leipomo lähtee valloittamaan Kiinaa ruis- ja kaurasipseillään: "Kiinnostus on jo nyt ollut suurta"

Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!