Ruoka

Myyntidata paljastaa suomalaisten pääsiäisen yrttisuosikit: Rosmariini, timjami, minttu, basilika ja tilli jakavat maan

Pääsiäisenä suomalaisten ostoskoreihin päätyy eri yrttejä kuin vuoden muina aikoina.
Sari Tammikari
Rosmariini korostuu ruokakauppojen ostoskoreissa Etelä-Savossa, Kanta-Hämeessä, Pohjois-Savossa, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Karjalassa.

K-ryhmän myyntidatan mukaan suomalaisten yrttisuosikit vaihtelevat pääsiäisenä melko paljon asuinpaikan mukaan.

Rosmariini korostuu ruokakauppojen ostoskoreissa Etelä-Savossa, Kanta-Hämeessä, Pohjois-Savossa, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Karjalassa. Timjami päätyy ostoskoreihin todennäköisimmin Satakunnassa ja Keski-Pohjanmaalla.

Minttu taas on pääsiäisen suosikki Päijät-Hämeessä, Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Uudellamaalla sen sijaan valitaan ostoskoreihin basilikaa, ja Varsinais-Suomessa ostoskoreissa korostuu voimakkaimmin thaibasilika.

Lapissa, Kainuussa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla yrttejä ostetaan muuta maata vähemmän vuodenajasta riippumatta. Näiden neljän maakunnan alueella myydään pääsiäisen aikaan eniten tilliä.

Koko maan tasolla pääsiäisenä kasvaa erityisesti rosmariinin, timjamin, mintun ja basilikan kysyntä.

”Pääsiäisenä suomalaisten ostoskoreihin päätyy eri yrttejä kuin muina aikoina vuodesta, esimerkiksi rosmariinin myynti jopa kaksin- tai kolminkertaistuu. On poikkeuksellista, että neljän eri yrtin kysyntä kasvaa yhtenä sesonkina merkittävästi: esimerkiksi jouluna ja juhannuksena korostuu eniten vain tilli”, K-ryhmän vihannesten osto- ja myyntipäällikkö Liisa Eronen kertoo tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nyt on aika panna sima käymään – kokeile vaihteeksi marjasimaa

Söin täällä: Blinin blinit ovat tuttuja lettuja, mutta itäiset täytteet ilahduttavat

Tilastot kertovat: Suomalainen söi viime vuonna neljä palaa leipää päivässä ja pullan joka kolmas päivä

Mistä tunnet venäläisen keittiön? – Jaana Virronen vie makumatkalle itään

Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!