Ruoka

Tekeekö mieli laittaa pääsiäispöytään lammasta? Näillä ohjeilla onnistut

Lampaanviulun paistaminen ei ole vaikeaa, se vaatii vain aikaa. Jos haluat selvitä nopeammin, paista karitsan sisäfileistä rosmariinikieppejä.
Sanne Katainen
Karitsan sisäfileestä paistuvat muhkeat pihvit. Kastikkeeksi sopii punajuurella ja etikkakurkulla maustettu kermaviili.

Lampaanliha kuuluu monessa perheessä pääsiäisen juhlapöytään. Jos syöjiä on vähän, kokonainen viulu on liian iso. Osta silloin karitsan sisäfileitä, joista juhlavat kiepit syntyvät nopeasti ja vähällä vaivalla.

Jos koolla on isompi seurue, lampaanpaisti luulla tai ilman on paikallaan. Sen valmistamista ei kannata arkailla, sillä sopivassa uuninlämmössä liha kypsyy itsestään ja lihalämpömittari varmistaa hyvän lopputuloksen.

Rosmariini-karitsakiepit

4 annosta

600–700 g karitsan sisäfileitä

1 rkl rypsiöljyä

1 ½ rkl rosmariinia silputtuna

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

½ pkt (noin 80 g) pekonia

Valmistusohje

Kuivaa fileet talouspaperilla. Sivele lihat kauttaaltaan kevyesti öljyllä. Hiero fileisiin suolaa, pippuria ja rosmariinia. Kiepauta fileet kiekoiksi (fileiden koosta riippuen 2–3 kpl/kiekko), kiedo ympärille pekonivyö ja kiinnitä cocktailtikuilla.

Grillaa pihvit tai paista ne pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Liha saa jäädä roseeksi sisältä. Silloin se on mureaa ja mehevää. Tarjoa lisänä punajuurikastiketta ja paahdettuja perunatikkuja.

Katso lisää lammasohjeita MT:n reseptihausta

Lampaanviulu

Pääsiäispaisti

Glaseeratut karitsankyljykset

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lidl kertoo lisänneensä suomalaista ruokavientiä roimasti – "Ei ole mitään syytä hidastaa tahtia"

Suomi on Tanskaakin isompi olutmaa – vielä 1970-luvulla keskiolutta pidettiin kurakaljana

Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa on ylittänyt tavoitteensa – 130:tä vapaaehtoista yhdistää ajatus siitä, että ruokaa ei tulisi laittaa roskiin

Aarre: Tiesithän, että ahomansikassa on rutkasti rautaa? Myös sen kannat ja lehdet sopivat ruuanlaittoon