Ruoka

Tekeekö mieli laittaa pääsiäispöytään lammasta? Näillä ohjeilla onnistut

Lampaanviulun paistaminen ei ole vaikeaa, se vaatii vain aikaa. Jos haluat selvitä nopeammin, paista karitsan sisäfileistä rosmariinikieppejä.
Sanne Katainen
Karitsan sisäfileestä paistuvat muhkeat pihvit. Kastikkeeksi sopii punajuurella ja etikkakurkulla maustettu kermaviili.

Lampaanliha kuuluu monessa perheessä pääsiäisen juhlapöytään. Jos syöjiä on vähän, kokonainen viulu on liian iso. Osta silloin karitsan sisäfileitä, joista juhlavat kiepit syntyvät nopeasti ja vähällä vaivalla.

Jos koolla on isompi seurue, lampaanpaisti luulla tai ilman on paikallaan. Sen valmistamista ei kannata arkailla, sillä sopivassa uuninlämmössä liha kypsyy itsestään ja lihalämpömittari varmistaa hyvän lopputuloksen.

Rosmariini-karitsakiepit

4 annosta

600–700 g karitsan sisäfileitä

1 rkl rypsiöljyä

1 ½ rkl rosmariinia silputtuna

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

½ pkt (noin 80 g) pekonia

Valmistusohje

Kuivaa fileet talouspaperilla. Sivele lihat kauttaaltaan kevyesti öljyllä. Hiero fileisiin suolaa, pippuria ja rosmariinia. Kiepauta fileet kiekoiksi (fileiden koosta riippuen 2–3 kpl/kiekko), kiedo ympärille pekonivyö ja kiinnitä cocktailtikuilla.

Grillaa pihvit tai paista ne pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Liha saa jäädä roseeksi sisältä. Silloin se on mureaa ja mehevää. Tarjoa lisänä punajuurikastiketta ja paahdettuja perunatikkuja.

Katso lisää lammasohjeita MT:n reseptihausta

Lampaanviulu

Pääsiäispaisti

Glaseeratut karitsankyljykset

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vyötärölihavuuden ja alkoholin yhteisvaikutus on vielä luultuakin vaarallisempaa: Lihavan maksalle tuopillisesta olutta haittaa yhtä paljon kuin neljästä tuopillisesta laihan maksalle

Suomalaisen Työn Liitto puolustaa Avainlippu-merkkiään: "Esimerkiksi pelkkä tuotteen pakkaaminen ei riitä"

Söin täällä: Veikkolan Palassa oli lauantaina tarjolla vain sormiruokaa, mutta millaista sormiruokaa

Miksi ihmeessä S-ryhmä myy lähes vuosi sitten pakastettua kalaa, vaikka monien ohjeiden mukaan kala säilyy pakastimessa vain pari kuukautta? Näin kauppajätti kommentoi