Ruoka

Saarioinen tuo kauppoihin uudet tuorepizzat – lihat tulevat EU:sta

Valmisruokatalo lanseeraa huomenna uudet uunissa lämmitettävät pizzat.
Reetta Pasanen
Saarioinen tuo huomenna kauppoihin uusia tuorepizzoja. Makuvaihtoehtoja on kolme: Chicken & Bacon, Pepperoni ja Mozzarella & Pesto.

Saarioinen tuo huomenna kauppojen valmisruokahyllyihin kolme uutta tuorepizzaa. Tuorepizzoja paistetaan omassa kotiuunissa kuusi minuuttia.

Pizzojen kana, pekoni ja pepperoni tulevat EU:sta, samoin mozzarella. Öljyt ja jauhot ovat kotimaisia, kertoo tuotekehityspäällikkö Maria Tammi Saarioiselta.

"Olemme testanneet täytteitä yhdessä kuluttajien kanssa. Nämä yhdistelmät saivat parhaat arviot."

Tammi kertoo, että ajatus uudenlaisen pizzan kehittelyyn lähti taikinasta. Taikina saa levätä yön yli, jolloin siihen tulee makukuplia. Tammen mukaan kuluttajat ovat tutkitusti kriittisiä pohjan ja kastikkeen suhteen.

Tuorepizzat tehdään Valkeakoskella.

Saarioisten ruokia tehdään myös Huittisissa, Kangasalla ja Viron Raplassa. Valmisruokatalon liikevaihto on noin 260 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on noin 1 300.

Saarioisten valmisruuassa lihan kotimaisuusaste on 85 prosenttia.

Mikrossa lämmitettävät pizzansa Saarioinen toi kauppoihin vuonna 1981.

Juttua täydennetty 24.4.19 klo 12.30.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti