Ruoka

S-ryhmä laskee kotimaisen kalan hintaa ja lisää valikoimaa

Kauppaketju ilmoittaa ryhtyvänsä taisteluun kotimaisen kalan puolesta.
Petteri Kivimäki
Kotimaista kalaa voi olla esimerkiksi kuha.

S-kaupat ryhtyvät toimiin kotimaisen kalakaupan kasvattamiseksi. Ketju lupaa laskea kalan hintaa heti ja tuoda valikoimiin uusia kalatuotteita.

Lisäksi myymälöissä nostetaan esille sesongin parhaat kalat.

S-ryhmän mukaan Suomu nousuun -kampanja on vastaus kuluttajien tarpeisiin. Yli puolet suomalaisista ilmoitti Kantar TNS Oy:n Ruoka 2018 -kyselyssä pyrkivänsä lisäämään kalan osuutta ruokavaliossaan.

"Olemme tunnistaneet kuluttajista kolmen tyylin kalaväkeä: kalapuikkoryhmän, filee-joukon ja kokonaisen kalan taitajat. Kaikki näistä ryhmistä löytävät valikoimistamme nyt uutta kokattavaa", valikoimajohtaja Antti Oksa S-ryhmän vähittäiskaupasta lupaa tiedotteessa.

S-ryhmä vakuuttaa, että kaikki ketjun kaupoissa myytävät kalat ja äyriäiset on pyydetty kestävistä kalakannoista.

Tällä hetkellä suomalaisten suosikkikalat ovat lohi ja kirjolohi. Kotimaisista kaloista ykkönen on kirjolohi. Perässä tulevat silakka ja muikku.

"Kotimaisen kalan arvostusta pitää kasvattaa ja samalla lisätä sen osuutta ruokapöydissä. Suomessa on maailman parhaat kalavedet ja pyydettävää löytyy. Kotimaisen kalan syömisellä on parhaimmillaan myönteisiä vaikutuksia myös vesistöjemme ekologiaan", Oksa toteaa.

Prismoissa ja S-marketeissa lanseerataan Sesonkikala-konsepti, joka on suunniteltu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Sesonkikalojen tavoitteena on nostaa tuoreimpia ja parhaimpia kalatuotteita esille, jotta ihmiset innostuisivat ja rohkaistuisivat syömään enemmän kalaa.

"Satokausi-kasvikset ovat osoittaneet, että ruokakulttuuri muuttuu tarvittaessa nopeasti. Myös kala on sesonkiruokaa ja tällä toimenpiteellä tulee olemaan merkittäviä vaikutuksia kansanterveydelle ja -taloudelle sekä tietysti suomalaiselle ruokakulttuurille", Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula kuvaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti