Ruoka

Kasvispihvit kisaavat pääsystä purilaisen väliin

Sekä Raisio, Gold & Green että Verso Food toivat kauppoihin uutuuspihvinsä ja pyörykkänsä.
Riitta Mustonen
Suomalainen kaura on pääraaka-aineena niin Elovena-pihveissä kuin nyhtökaurapullissakin.

Kasvissyöjällä on nyt varaa valita, mitä työntää hampurilaisensa väliin. Raisiolta tuli huhtikuun lopussa Elovena Muru Kaurajauhispihvit, Verso Food esittelee ensi viikolla uusia makuja Härkis-pihveihin ja Pauligin Gold & Green -tuotesarjassa on pihvien lisäksi nyhtökaurapyöryköitä.

Elovena kaurajauhispihveissä on 41 prosenttia suomalaista kauraa. Pakkausta koristaa suomalaisesta työstä kertova avainlippu, mutta raaka-aineiden kotimaisuudesta kertova joutsenlippu puuttuu, sillä pihveissä on myös tuontiraaka-aineita, kuten tomaatti- ja bataattisosetta.

Nyhtökaurapyörykät on tehty kaurasta, herneproteiinista ja härkäpapuproteiinista. Nekin on valmistettu Suomessa, mutta pakkauksessa ei ole alkuperämerkkejä.

Verso Foodin Härkis-pihvien pääraaka-aine on suomalainen härkäpapu. Lisäksi pihveissä on muun muassa porkkanaa, herneproteiinia ja tomaattia.

Kaikki tuotteet ovat lämmittämistä vaille valmiita.

Elovena-tuotteiden viestinnästä vastaava Mervi Nieminen kertoo, että tuotesuunnittelun kärkinä ovat maku, terveellisyys ja kotimaisuus.

Suomi Syö -tutkimuksen mukaan kasviproteiinivalmisteen valinnassa painaa eniten maku ja toiseksi eniten kotimaisuus. Terveellisyys ja hinta tulevat vasta niiden jälkeen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Haluaisitko perustaa oman viinatehtaan? Virkamies kertoo, mitä se vaatii

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa

Syötkö kananmunan päivässä? Tuoreen tutkimuksen mukaan se tai runsas kolesterolin saanti ei lisää riskiäsi aivoinfarktiin