Ruoka

Liki puolet popsii välipalaksi pullaa

Osa jopa korvaa aterian suklaalla, karkeilla ja perunalastuilla.
Jaana Kankaanpää
Vajaa 40 prosenttia suomalaisista sanoo syöneensä välipalaksi pullaa tai leivonnaisia viimeisen kahden viikon aikana.

Suomalaiset pitävät tuoreita hedelmiä ja vihanneksia välipaloista terveellisimpinä, ja erityisesti yli 55-vuotiaat naiset syövätkin niitä aterioiden välillä. Miehet nauttivat välipalaksi usein myös leipää.

Yli 55-vuotiaiden miesten välipalasuosikeissa korostuvat pulla, suklaa ja jäätelö, kun taas nuoret miehet nauttivat mehua ja virvoitusjuomia.

Vajaa kolmannes sanoo valitsevansa ensisijaisesti terveellisiä välipaloja. Terveellisyys kiinnostaa erityisesti 16–34-vuotiaita naisia, mutta he myös kokevat muita enemmän syyllisyyttä välipalavalinnoistaan.

Keskimäärin kuitenkin vain harva, joka kymmenes, potee huonoa omaatuntoa välipalavalinnoistaan.

Lähes 70 prosenttia suomalaisista syö välipaloja päivittäin ja vain kolme prosenttia sanoo, ettei syö niitä lainkaan.

Tiedot käyvät ilmi elintarvikemaahantuoja Lejoksen teettämästä kyselystä, johon vastasi maalis-huhtikuussa tuhat 16–69-vuotiasta suomalaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Haluaisitko perustaa oman viinatehtaan? Virkamies kertoo, mitä se vaatii

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa

Syötkö kananmunan päivässä? Tuoreen tutkimuksen mukaan se tai runsas kolesterolin saanti ei lisää riskiäsi aivoinfarktiin