Ruoka

Liki puolet popsii välipalaksi pullaa

Osa jopa korvaa aterian suklaalla, karkeilla ja perunalastuilla.
Jaana Kankaanpää
Vajaa 40 prosenttia suomalaisista sanoo syöneensä välipalaksi pullaa tai leivonnaisia viimeisen kahden viikon aikana.

Suomalaiset pitävät tuoreita hedelmiä ja vihanneksia välipaloista terveellisimpinä, ja erityisesti yli 55-vuotiaat naiset syövätkin niitä aterioiden välillä. Miehet nauttivat välipalaksi usein myös leipää.

Yli 55-vuotiaiden miesten välipalasuosikeissa korostuvat pulla, suklaa ja jäätelö, kun taas nuoret miehet nauttivat mehua ja virvoitusjuomia.

Vajaa kolmannes sanoo valitsevansa ensisijaisesti terveellisiä välipaloja. Terveellisyys kiinnostaa erityisesti 16–34-vuotiaita naisia, mutta he myös kokevat muita enemmän syyllisyyttä välipalavalinnoistaan.

Keskimäärin kuitenkin vain harva, joka kymmenes, potee huonoa omaatuntoa välipalavalinnoistaan.

Lähes 70 prosenttia suomalaisista syö välipaloja päivittäin ja vain kolme prosenttia sanoo, ettei syö niitä lainkaan.

Tiedot käyvät ilmi elintarvikemaahantuoja Lejoksen teettämästä kyselystä, johon vastasi maalis-huhtikuussa tuhat 16–69-vuotiasta suomalaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti